Gigi Becali si Cristi Borcea au recunoscut, pe un ton vesel, ca echipele lor cistiga de citiva ani campionatul facind aranjamente cu arbitri si cu jucatori. Directorul ciinilor spune insa ca, spre deosebire de Dinamo, care umbla doar la citeva personaje, Steaua tinde sa creeze o industrie a trucajului. Cei doi oameni de fotbal s-au distrat copios la OTV pe seama titlului.

De la o vreme, emisiunile in care apare Gigi Becali au inceput sa semene izbitor intre ele. Patronul Stelei continua sa amuze, dar nu mai uimeste cu nimic. Pina si recunoasterea indirecta a aranjamentelor din prima- vara trecuta sint spuse cu mindrie spre hazul amar al contracandidat ilor din campionat. Duminica seara, la OTV, discutie pe tema dreptatii intre Gigi Becali si Cristi Borcea.

Fotbalul de azi, admit cei doi, e dominat de Steaua, insa finantatorul din Ghencea nu trebuie sa uite ca acum citiva ani, cind a preluat echipa, Dinamo era la timona. "Pe atunci, voi luati campionatele cu arbitri si cu jucatori cumparati", se apara Becali. "Daca noi luam cite un arbitru sau trei-patru jucatori, ei bine, campionatul trecut, tu, Gigi, l-ai luat cu totul", a exclamat si Borcea, nu cu furie, ci pentru ca nu dorea sa ramina fara replica. Ce a urmat dupa acest dialog? Risete generale.

Rideau cei doi protagonisti, ridea si moderatorul, si, probabil ca in fata televizoarelor, toata tara ridea. "Pai, daca nu cistigam campionatul, ma spinzuram", a intarit Becali."Esti un bun conducator. Titlul este meritul tau", a incheiat Borcea cu bonomie, lasind sa se inteleaga ca Gigi a orchestrat totul. Becali a tinut si o mica lectie de simbolistica in care a demonstrat ca emblema dinamovistilor, ciinii rosii, reprezinta Diavolul, pe cind Steaua e de la Dumnezeu.

"E de la steaua comunista", a replicat Borcea. "Nu!", s-a incapatinat latifundiarul, "e de la Dumnezeu". Cristi Borcea a vrut sa incheie optimist pentru dinamovisti. L-a linistit pe Becali, spunindu-i: "Gigi, locul doi il ai garantat", apoi iar au inceput cu totii sa rida.

Victorie si fara Radoi

Becali este convins ca accidentarea lui Radoi nu este foarte grava. El spune ca absenta capitanului de pe gazon nu va trece dincolo de sfirsitul lui septembrie. "Mirel e inapoi pe teren peste doua luni. Asta e sigur", a spus Becali. El a admis ca Radoi inseamna 50% din Steaua, dar chiar si asa nu concepe vreun pas gresit in meciurile cu Standard Liege.

"Meme sa taca"

Becali a promis inca o data duminica seara ca perioada de silenzio stampa a Stelei va lua sfirsit. "Trebuie sa fiu fata in fata cu jucatorii, nu pot sa le dictez prin telefon. Ma voi intilni saptamina asta cu ei si am sa-i conving sa vorbeasca. Am sa-i rog intr-un fel in care nu ma pot refuza", a garantat patronul din Ghencea. In ceea ce-l priveste pe Mihai Stoica, Becali este mai departe neinduplecat: "Meme poate sa ramina in silenzio stampa, ca el, daca incepe sa dea declaratii, nu se poate abtine si ia la misto pe toata lumea".

Sef la transferuri

Pe toata durata perioadei de transferuri, Gigi Becali a sustinut ca nu are nici o putere in ceea ce priveste aducerea de jucatori. El a pasat mereu intreaga responsabilitate asupra lui Meme Stoica si Olaroiu. Lipsa de achizitii importante parea o strategie ciudata a celor doi. Prezenta tehnicianului stelist la meciurile campionatului mondial nu isi mai gasea astfel o logica. Lucrurile au inceput sa se clarifice dupa Supercupa cu Rapid, cind Olaroiu a declarat ca nu are concurenta dorita pe toate posturile, drept pentru care vor mai veni jucatori.

Desi a trecut mai mult de o saptamina de atunci, timp in care ros-albastrii au primit vestea ca i-au pierdut pe Radoi si Gigel Coman pentru o perioada indelugata, Steaua nu a transferat pe nimeni. "Daca Olaroiu vede un jucator valoros, dau sapte, opt sute de mii de euro si il aduc in Ghencea", a spus Becali saptamina trecuta.

Desi afirma ca singura lui responsabilitate in aducerea de jucatori este virarea banilor, totusi Becali a avut un cuvint mult mai greu de spus la transferurile Stelei din aceasta vara: "Meme si Olaroiu au tot vrut sa aduca pe unii si pe altii din strainatate, dar eu am zis ca tot mai buni sint jucatorii nostri din Romania", a dezvaluit finantatorul stelist.


Despre autor:

Sursa: Cotidianul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.