In plin scandal declansat de cazul de dopaj in care este implicat recentul castigator al Turului Frantei, americanul Floyd Landis, un alt sportiv celebru, compatriotul acestuia, Justin Gatlin, a recunoscut ca a fost testat pozitiv la un control doping. Detinatorul recordului mondial in proba de 100 de metri risca sa fie suspendat pe viata. Atletul american este campion olimpic si mondial in exercitiu in proba de 100 de metri, iar anul acesta, pe 12 mai, intr-un concurs desfasurat la Doha, in Qatar, a egalat recordul lumii pe aceasta distanta, cu timpul de 9,77 secunde. Prin intermediul avocatului sau, Gatlin a remis un comunicat, in care anunta ca a fost gasit pozitiv in urma unui control efectuat pe 22 aprilie, la concursul Kansas Relays.

"Am fost informat de Agentia Americana Antidoping (USADA) ca am fost depistat pozitiv cu testosteron sau produse similare. De cand am aflat rezultatul controlului, am facut tot ce mi-a stat in puteri pentru a afla cauza a ceea ce s-a intamplat. Am cooperat mereu si voi continua sa cooperez cu USADA si sper ca, in cele din urma, se va descoperi ca nu am facut nimic rau", a explicat sportivul in varsta de 24 de ani. Acesta spune ca nu a folosit niciodata substante interzise si ca nu a permis sa i se administreze astfel de produse, toate controalele la care a fost supus atat in timpul competitiilor, cat si in afara acestora fiind negative.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.