UEFA a confirmat, ieri, ca a primit o scrisoare de la presedintele Federatiei Franceze de Fotbal, Jean Pierre Escalettes, in care s-a prezentat oficial candidatura lui Michel Platini la presedintia Uniunii Europene de fotbal. Conform unui comunicat de presa al FFF, Escalettes a adresat o scrisoare in acest sens secretarului general al UEFA, Lars Christen Olsson. Michel Platini, in prezent vicepresedintele FFF si membru al comitetelor executive ale UEFA si FIFA a fost capitan iar apoi selectioner al Frantei.

Platini isi anuntase candidatura pentru functia de presedinte al forului european inca din 15 martie 2005, iar consiliul federal al FFF aprobind-o in unanimitate o luna mai tirziu. Alegerile pentru desemnarea succesorului lui Lennart Johansson sint prevazute pe 25/26 ianuarie 2007, la Dusseldorf (Germania), in cadrul Congresului UEFA. Johansson, in virsta de 76 de ani, ocupa acest post de 16 ani si intentioneaza sa candideze pentru un nou mandat.


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.