Sumanov a cistigat Mica Bucla. Rutierii romani au fost din nou mediocri, cel mai bine clasat, locul sase, fiind George Maniu de la Dinamo

Prestatiile ciclistilor romani in Mica Bucla sint ca mersul pe bicicleta. Odata invatat nu se mai uita niciodata. De noua ani s-au invatat rutierii autohtoni sa puncteze in dreptul anonimatului si nimic nu s-a schimbat dupa finisul editiei a 43-a a Turului Ciclist al Romaniei. Ca si anul trecut, un rutier de la sud de Dunare, Pavel Sumanov, a apasat primul ultima pedala, plecind imbracat in galben spre Bulgaria, alaturi de tot mai multi turisti romani. Sumanov, veteranul de 38 de ani al cursei, a fost secundat in clasamentul general final de catre compatriotul sau Dimitar Dimitrov si de ucraineanul Oleksandr Sheydyk.

Unu din trei a abandonat

Dupa ce, timp de aproape o saptamina, cel mai rivnit tricou distinctiv s-a perindat prin pluton la capatul unor etape mai mult sau mai putin dificile, Sumanov a punctat decisiv in penultima etapa, si cea mai dificila. Runda de pe Transfagarasan, de numai 75 de kilometri, dar avind o diferenta de nivel de aproape 1.500 de metri, a cernut si de aceasta data valorile. Ultima etapa de ieri, desfasurata sub forma unui circuit in Curtea de Arges, a insemnat aproape o cursa de frumusete, dificila, ce-i drept, pentru cinci rutieri, care s-au alaturat celor 20 de ciclisti abandonati pe parcurs de pluton.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.