FURIE. Presa italiana de ieri a fost furioasa fata de decizia FIFA in cazul Zidane/ Materazzi, dupa ce Comisia de Disciplina a decis suspendarea francezului pentru trei partide si a italianului pentru doua meciuri, ca urmare a incidentului din finala Cupei Mondiale.

"Sentinta scandaloasa", titreaza La Stampa, in timp ce Gazzetta dello Sport noteaza pe prima pagina "Zidane-Materazzi 3-2. Italia furioasa". "Sanctiune prea usoara pentru Zizou", scrie cel mai citit cotidian italian, care adauga: "jucatori, personalitati ale sportului, oameni politici si multi tifosi: reactia de indignare la aflarea sentintei FIFA i-a unit pe toti". Pentru "La Repubblica", "niciun cod penal, civil, sportiv sau etic nu poate pune in acelasi plan provocarea si reactia. In cazul Zidane-Materazzi aceasta reactie ar fi putut ucide victima provocandu-i un stop cardiac".

Lovitura sub centura

Corrierre della Sera scrie ca FIFA practica, la fel ca Zidane, "loviturile sub centura interzise". "Sentinta se dorea o judecare a lui Salomon luata la cel mai inalt nivel international. In realitate, ea te lasa perplex si este perceputa ca o ipocrizie deoarece Zidane si-a pierdut pur si simplu capul", scrie jurnalul pentru care, odata cu respingerea posibilitatii de proferare a injuriilor rasiste, insultele lui Materazzi "fac parte, nu este frumos sa spunem dar acesta este adevarul, din fiecare meci".

Decizie respectata

"Gazzetta dello Sport" scrie in editorialul sau ca "a fost facuta o nedreptate", in timp ce "Corriere dello Sport" vorbeste de faptul ca a "primat violenta". Comisarul extraordinar al Federatiei Italiene de Fotbal (FIGC), Guido Rossi, a declarat, joi, ca respecta sentinta FIFA, dar a adaugat ca "episodul ramane in memoria tuturor, gratie imaginilor video si poate fi judecat de lumea intreaga".


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.