In ciuda comunicatelor emise de gruparile implicate, "Gazzetta dello Sport" scrie ca din 11 titulari ai nationalei Italiei, campioana mondiala in Germania, opt jucatori isi vor schimba echipele, din cauza scandalului de coruptie din Cizma si nu numai.

Astfel, Buffon lasa Juventus si are de ales intre Arsenal (30%) si AC Milan (60%), Toni vrea sa plece de la Fiorentina, fiind curtat de Inter (50%), Real Madrid (20%) si Lyon (10%), Grosso se va desparti de Palermo si va imbraca tricoul lui Inter (100%), Gattuso n-ar mai sta la AC Milan si se indreapta catre Manchester United (10%), Pirlo (AC Milan) incearca pistele Real Madrid (20%) si Chelsea (20%), Camoranesi (Juventus) e intre Inter (40%), Valencia (20%) si Bayern Mnchen (10%), Cannavaro (Juventus) e ca si cumparat de Real Madrid (99%) si, in fine, Zambrotta (Juventus) poate ajunge la AC Milan (60%), Real Madrid (20%) sau FC Barcelona (10%).

Singurii care ramin la locul lor sint Totti (AS Roma - 100%), Materazzi (Inter - 100%) si Perotta (AS Roma - 100%). Dintre rezerve, Nesta (Milan) ar putea pleca la Chelsea, iar Inzaghi tot spre Anglia. Del Piero (Juventus) si Gilardino (AC Milan) au anuntat ca ramin la echipele lor.