Viata de selectioner al Frantei nu este deloc usoara. Dupa un inceput ezitant la Mondialul german, care i-a adus destule critici din partea presei din Hexagon, Raymond Domenech le-a inchis gura contestatarilor dupa ce a reusit sa elimine din cursa Brazilia.

Nascut pe 24 ianuarie 1952, la Lyon, Raymond Domenech a ajuns pe banca tehnica a nationalei Frantei in vara lui 2004. Ca jucator, fusese cunoscut drept un fundas foarte dur, care era in stare sa-si tachineze adversarii pentru a avea un ascendent psihologic asupra lor. Ca antrenor al echipei de tineret, el a jucat finala CE-U21 in 2002, dupa ce, in 1996, terminase pe locul trei, iar in 1994, pe locul patru. Numirea lui in functia de selectioner la nationala mare a fost contestata de multi, care il considerau un antrenor novice, ce nu a reusit sa-si demonstreze valoarea. "Les bleus" au avut o viata grea in calificari, in ciuda faptului ca au nimerit intr-o grupa relativ usoara, din care au mai facut parte Israel sau Elvetia. Cum echipa nu juca nimic si risca sa nu prinda turneul final din Germania, Domenech a reusit sa-i readuca in lot pe Makelele, Thuram si Zidane, care decisesera sa se retraga din nationala dupa EURO 2004.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.