Federatia Internationala de Fotbal nu este de acord cu arbitrajul asistat de camere video, desi cazurile de goluri nevalidate s-au inmultit chiar si la acest Campionat Mondial. "Nu cred ca solutia ideala este sa opresti meciul pentru a judeca o actiune litigioasa cu ajutorul camerelor video", a declarat presedintele FIFA, Joseph Blatter, intr-un interviu acordat postului Radio Monte Carlo. "Jocul nostru este bazat pe eroarea umana, toata lumea face greseli. Avand in vedere ca arbitrajul asistat de camere video nu exista la aceasta editie a CM, nu ne ramane decat sa acceptam decizia sau indecizia arbitrului", a precizat Blatter.

Seful fotbalului mondial este totusi de acord cu balonul dotat cu un dispozitiv electronic, pentru a determina daca mingea a intrat in poarta, care va intra in folosinta in aceasta toamna. Un astfel de balon a fost testat in timpul Campionatului Mondial under 17 din Peru, dar rezultatele nu au fost satisfacatoare.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.