Tenismenul spaniol, in varsta de doar 20 de ani, este primul jucator din lume care s-a impus la Roland Garros la primele sale doua participari la acest turneu. Duminica, el l-a invins in finala pe numarul 1 mondial, elvetianul Roger Federer, cu scorul de 1-6, 6-1, 6-4, 7-6.

Federer si l-a ales partener de pregatire pentru finala pe juniorul roman Petru Alexandru Luncanu, care este stangaci ca si Nadal. Iar inceputul meciului i-a fost favorabil, elvetianul reusind sa-si adjudece primul set dupa doar 37 de minute de joc. Sperantele liderului ierarhiei ATP de a deveni primul jucator din era Open care triumfa in patru turnee de Grand Slam la rand s-au spulberat insa pe parcurs, Nadal demonstrand ca este cel mai bun specialist al zgurii in momentul de fata, suprafata pe care este neinvins de mai bine de un an, perioada in care a adunat fix 60 de victorii.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.