Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) a depus ieri plangere penala impotriva administratorului clubului de fotbal FC National, Constantin Dumitru Iacov, a presedintelui Asociatiei Pro National, Gino-George Iorgulescu si a presedintelui Asociatiei SC Fotbal Club National 2000, Florin Ciobanu.

Cei trei sunt acuzati de neinregistrarea in contabilitate a operatiunilor comerciale efectuate sau a veniturilor realizate prin transferul a cinci jucatori de la FC National la FCU Politehnica Timisoara, precum si nevirarea catre stat a taxelor aferente tranzactiilor.
Verificarile, facute la solicitarea DGFP Timis, au scos la iveala faptul ca banii rezultati in urma transferului jucatorilor Gabriel Caramarin, Gigel Coman, Gabriel Canu, Adrian Olah si McKain Jonathan din lunile ianuarie si iunie 2005, in valoare totala de 1.450.000 dolari, s-au incasat integral, in mod nejustificat, in contul Pro National.

La momentul incheierii acordului, Asociatia FC Club National 2000 avea datorii totale, restante, la buget de 15.826.907 lei noi din care debite cu stopaj la sursa, restante, de 6.391.038,02 lei noi, din acest motiv fiindu-i instituite popriri pe toate conturile deschise la bancile din Romania.

Inspectorii ANAF concluzioneaza ca, "prin incasarea nejustificata a sumelor provenite din acordurile de transfer, intr-o alta entitate juridica, respectiv Pro National, care nu avea nici o calitate in aceste acorduri, asociatia verificata s-a sustras in mod intentionat de la plata obligatiilor restante la bugetul general consolidat", principalul responsabil fiind presedintele asociatiei verificate, Florin Ciobanu.

Verificarile de la FC National 2000, privind transferul lui Jonathan McKain la Poli Timisoara contra sumei de 1.100.000 dolari, si cele de la Pro National, privind transferul celor cinci jucatori, in valoare totala de 2,45 milioane de dolari, ii incrimineaza pe Iacov si Iorgulescu.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.