Tricolorii sunt decisi sa revina dupa 12 ani la Mondiale si asteapta sa fie sustinuti de 6.000 spectatori

Trei campanii de calificari la turneele finale ale europenelor si mondialelor au ratat romanii din cauza norvegienilor. Urmasii vikingilor le-au taiat calea spre afirmare tricolorilor, care nu au mai ajuns la europene din 1996, iar la mondiale din 1995. De asta data, handbalisii antrenati de trioul Lucian Rasnita, Constantin Stefan si Nicolae Munteanu, in frunte cu Eremia Piriianu, capitanul echipei, par sa fi lasat deoparte orice fel de complexe.

Aflati in pregatire de doua saptamani, timp in care au trecut pe la Moeciu (unde s-au plimbat cu ATV si au facut recuperare), prin Oradea (unde au dispus in doua partide de Slovacia, care disputa la randul ei un dublu baraj pentru CM cu Ungaria), si au poposit finalmente la Hotelul Phoenicia din Bucuresti. Doar doi "stranieri" sunt in lotul nostru, Piriianu si Adrian Petrea, ambii de la Creteil (Franta), in vreme ce oaspetii au majoritatea handbalistilor care evolueaza la cluburi din afara Norvegiei.

A venit si randul lor

Tricolorii sunt apti de joc, nu exista probleme majore de sanatate, au un tonus foarte bun si-si doresc o victorie care sa le permita sa abordeze linistiti returul de sambata viitoare, din Stavanger. "Credem ca a sosit momentul sa ajungem si noi la un turneu final. In felul acesta, vom compensa, intr-un fel, ratarea fetelor", sunt de parere handbalistii nostri.

Prime necunoscute

Pana ieri, tricolorii nu stiau ce si cati bani vor primi daca vor reusi sa se califice la Mondialele din ianuarie anul viitor, din Germania. "Nu banii sunt importanti, suntem convinsi ca vor veni. Vrem sa jucam la Mondiale!", e opinia romanilor. Se pare ca ei vor beneficia de prime de aproxomativ 8.000 euro daca vor juca la CM.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.