Sufocat de datorii acumulate in decenii de nepasare a autoritatilor fiscale, fotbalul romanesc respira tot mai des in ultima vreme prin sume de bani platite cu sacosa, fluturate la ora de maxima audienta. Amploarea scandalului, dublat de vasta ancheta declansata in fotbalul italian, a determinat autoritatile sportive sa nu mai temporizeze situatia si sa introduca in teren procurorii de la DNA. Motivul il constituie o presupusa tentativa de mita, care a urmat unui lung sir de asa-numite premieri indirecte permise de lege. Presedintele Comisiei de Disciplina a FRF, Doru Viorel Ursu, a afirmat luni seara ca din cele declarate de presedintele Nationalului, Constantin Iacov, reiese ca "bancarii" aveau promisi 100.000 de euro din partea celor de la Pandurii in meciul direct, ceea ce este un caz penal si ca atare va trebui sa fie anchetat de procurori. "DNA trebuie sa procedeze ca in Italia, noi le-am pus la dispozitie toate informatiile", a spus Ursu.

El a completat ca aceasta declinare a responsabilitatii nu se doreste a fi o musamalizare a cazului: "Mai multi oficiali vorbesc despre trucari de meciuri. Comisia de Disciplina nu pune batista pe tambal si nu trage cortina, dar organele competente urmeaza sa-si spuna cuvintul", a explicat Ursu. Tot la DNA a fost expediat si dosarul privind acuzele facute de MM Stoica referitoare la corectitudinea meciului CFR Cluj - Rapid.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.