Dupa ani de zile in care a facut istorie in ring, Leonard Doroftei incepe o noua cariera: aceea de antrenor. Primul lui elev va fi fostul campion mondial de juniori, Sorin "Pantera" Tanasie, neinvins in cele noua meciuri disputate pana acum in ringul profesionist. "Mosu" a confirmat negocierile si, mai mult, a dezvaluit ca, pentru a-i asigura elevului sau o pregatire cat mai buna, va intra chiar el in ring pentru a-i fi sparring-partner la antrenamente. "Asa, ii voi preda stafeta la propriu", a explicat el pentru Libertatea.

Libertatea: Dorule, cum ai ajuns antrenorul lui Tanasie?
Leonard Doroftei: Stai nitel, ca inca nu e, cu acte, elevul meu. Sunt doar teoretic antrenorul lui. Am avut cateva discutii preliminarii, in care mi-am dat acordul de principiu, ramane acum sa ma intalnesc cu el si cu impresarul sau pentru a stabili concret cum va decurge colaborarea.

De ce l-ai ales pe Tanasie pentru a debuta ca antrenor?
Pentru ca este un pugilist de valoare, pe care l-am urmarit in mai multe gale, iar meciul castigat la Braila, vinerea trecuta, fiind cel care m-a convins ca merita sa fac acest pas. Chiar daca imi place felul in care lupta, sunt convins ca poate progresa foarte mult, pentru ca acum este la doar 30% din potential. Dar totul depinde doar de el. Nu poate deveni un adevarat campion decat prin multa, foarte multa munca. Daca e dispus la asta, atunci totul va fi perfect.

Ce obiective ti-ai propus cu el?
Pai, pentru inceput, sa ajungem sa luptam pentru un titlu european. Apoi, sa trecem Oceanul si sa atacam o centura mondiala. Pentru ca numai acolo se dau luptele pentru centurile importante.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.