Carabinierii italieni au interceptat convorbiri telefonice ale conducatorilor AC Milan in care se fac presiuni pentru a obtine delegari favorabile de arbitri in incercarea de a contracara manevrele gruparii Juventus Torino, a anuntat ieri cotidianul Corriere della Sera.

In aprilie 2005, Leonardo Meani, unul dintre conducatorii Milanului, l-a sunat pe fostul arbitru Pierluigi Collina pentru a se plange de delegarea lui Massimo De Santis la partida Juventus - Inter Milano. Meani a avut o convorbire cu Gennaro Mazzei, omul care se ocupa cu delegarile asistentilor, dupa partida Siena - Milan, scor 2-1, si in care s-a plans de asistentul Duccio Baglioni, care a anulat un gol. "Ce prostie! Eu nu il mai vreau! Nu l-am mai cerut! Sa nu mai gresiti, deoarece Galliani (n.r. - Adriano Galliani, vicepresedintele Milanului) este furios! Va spun sa fiti foarte atenti din acest moment si pana la finalul campionatului...si miercuri incearca sa-mi trimiti doi inteligenti...", a spus Meani.

De asemenea, in convorbirea cu Mazzei, Meani i-a cerut sa-l trimita la meciurile Milanului si pe asistentul Andrea Consolo, care aparea in convorbirile lui Luciano Moggi, interceptate de carabinieri, ca fiind unul dintre cei mai solicitati asistenti de catre oficialii de la Juventus.

Sfere de influenta

Potrivit Corriere della Sera, in timp ce fostul director general al torinezilor, Luciano Moggi, conta pe serviciile lui Paolo Bergamo si Pierluigi Pairetto, Meani era un apropiat al secretarului Comisiei de Arbitri, Manfredi Martino. Cu doua zile inaintea partidei Chievo - Milan, Meani a primit un mesaj pe telefon de la Martino care il informa ca meciul va fi condus de Gianluca Paparesta, ajutat de asistentii Silvio Gemignani si Claudio Puglisi, acesta din urma fiind "omul de casa" al Milanului.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.