Impatimit suporter al Stelei, ciobanul din Mocira si-a vopsit cele 17 oi in culorile echipei favorite, botezindu-le Goiana, Paraschiva, Banita, Mirela, Victorita etc

Dupa ce a umplut stadioanele din Europa si Bucuresti, Steaua face furori si printre ciobanii din Maramures. Un suporter al ros-albastrilor a ales sa-si exprime pasiunea pentru echipa favorita intr-un mod inedit: el si-a vopsit cele 17 oi in culorile Stelei. Originar din Mocira, Marius Brinzei a mostenit pasiunea pentru fotbal de la tatal sau, si el un stelist convins inca din anii ‘70.

,,Mi-a venit ideea de la fotbal, normal. De copil sint suporter al Stelei si m-am gindit ca daca fiecare proprietar isi inseamna oile intr-un fel (pentru a le recunoaste), sa le fac ros-albastre. Nimeni nu mai are oi vopsite in acest fel si mi se par deosebite. Asa poate sa vada toata lumea ca tin cu Steaua. Sint ca o echipa, 11 jucatoare si 6 rezerve", povesteste Marius Brinzei in saptaminalul "Gazeta de Maramures".

Botezate cu numele fotbalistilor

Ca orice suporter impatimit, Marius are simpatii, dar si antipatii printre fotbalistii Stelei. "Jucatorii mei favoriti sint Radoi (pentru spiritul de echipa), Nicolita (pentru viteza) si Dica (pentru ca marcheaza goluri importante). Singurul care nu ma incinta deloc din echipa de azi este Carlos’’, spune ciobanul, care a decis sa nu lase netaxate gafele lui Carlos din Cupa UEFA. Ca urmare, desi si-a botezat oile cu numele jucatorilor Stelei - Mirela, Goiana, Paraschiva, Oprita, Banita sau Victorita -, Brinzei a decis ca nici una dintre oile sale nu este atit de "nevrednica" incit sa poarte numele portarului portughez.

Se viseaza Gigi Becali

Marius Brinzei se declara nu doar un fan al Stelei, ci si un mare admirator al finantatorului Gigi Becali, pe urmele caruia viseaza sa calce. ,,Pentru mine, oile au fost o pasiune. Le tin pentru ca imi plac, nu pentru ca as vrea sa scot vreun profit dupa ele. Intr-un fel, ma aseman cu Gigi Becali. Si el are oi si o mare pasiune pentru Steaua’’, considera Brinzei, care l-a invitat pe finantatorul Stelei sa viziteze ,,cantonamentul’’ ros-albastrelor din Maramures.

,,Ce a facut? Le-a vopsit pe toate? Extraordinar! Le-a antrenat pe toate sa fie ros-albastre. In cazul acesta, atunci cind o sa merg in Maramures, cu siguranta am sa trec pe la el, pe acolo, ca sa le vad, ca acum sint curios. Le-a pus si nume? Nu cred ca oile ar trebui sa aiba nume, trebuie sa fii bolnav la cap sa ajungi sa le pui la toate nume, chiar daca ai mai putine’’, a spus amuzat Becali.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.