Hotarat lucru, trecand peste vremea cand echipa activa in esalonul secund, Timisoara se confrunta cu una dintre cele mai nefaste perioade ale existentei sale in prima divizie. Si asta in conditiile in care, desi s-au facut investitii cat n-au facut toate gruparile din campionat la un loc - fiind adusi jucatori "cu nume" si un antrenor cu "firma", care sa poata lua "fata" Capitalei - ,"EuroPoli" a devenit, iata, o simpla echipa de pluton.

Mai mult, pe fondul problemelor cu justitia intampinate de patronul Marian Iancu si, totodata, a colapsului in care pare sa fi intrat "imperiul" BkP (nu intamplator existand intarzieri de vreo trei luni la plata salariilor catre angajatii clubului), Poli Timisoara s-a transformat dintr-o formatie cu "aere" la titlu intr-una lipsita de orice orizont. Basca faptul ca, ajunsa "ciuca batailor", gruparea de pe Bega a ramas si fara Hagi la timona, "regele" (care mai abdicase o data dupa meciul cu CFR Cluj) anuntand sambata, la finele jocului pierdut ("acasa") cu Otelul, ca astazi va demisiona din functie si ca de data asta decizia sa este irevocabila, la fel punandu-se problema si in cazul "secundului" Gabi Balint sau a directorului general Ion Craciunescu…

Cat priveste celelalte meciuri din etapa a 28-a, este interesant de semnalat ca - in asteptarea marilor confruntari pentru titlu, de ieri - lupta pentru supravietuire s-a acutizat, in sensul ca, exceptand-o pe FCM Bacau (deja retrogradata), nu mai putin de trei echipe, FC Vaslui (doar 1-1 cu Poli Iasi), Pandurii (2-3 in Cotroceni) si Jiul (a jucat aseara cu Bacaul), viseaza evitarea matineului. Vis care - tinand cont de intreruperea campionatului si, implicit, a turneului intreprins de natioanala tricolora in SUA - se va prelungi pana dupa 2 iunie.

"Regele", contestat de toata lumea

Surprinzator sau nu, iata ca, pornind de la axioma ca daca ai fost un mare jucator nu-i obligatoriu sa fii si un antrenor pe masura, Gica Hagi a primit inca o lovitura in meseria sa de tehnician. Asa se face ca, dupa contraperformantele avute cu nationala Romaniei, Galatasaray (chiar daca aici vorbeste de o Cupa a Turciei) si Bursaspor, "regele" a abdicat si de la carma Timisoarei. De fapt, avand in memorie anterioara tentativa de a pleca de pe banca "violetilor", esecul de sambata (0-2, acasa, cu micuta echipa a Otelului), amplificat si de scandarile unanime ale suporterilor banateni, care i-au strigat in cor "Hagi, lasa-ne!", l-au determinat pe machidon sa declare ca demisia lui va fi de aceasta data irevocabila.

"Nu voi mai continua! Maine sau poimaine (n.r. duminica sau luni) imi dau demisia. Voi vorbi cu conducerea. Am incercat sa fac ceva, dar cineva trebuie sa plateasca si acela e antrenorul. Imi pare rau, o data iti iese, alta data nu, dar in fotbal trebuie sa fii pregatit sa dai maximum. M-am simtit foarte bine la Timisoara. Sunt conditii extraordinare, s-a investit foarte mult, spectatorii merita mai mult, dar nu mai pot continua", si-a anuntat hotarat retragerea Gica, pentru ca apoi vicepresedintele Emil Rosianu sa vina ieri si sa confirme ca Hagi paraseste pe Poli, odata cu el urmand sa demisioneze si secunzii Gabi Balint si Iosif Rotariu, nefiind exclusa, de asemenea, nici indepartarea directorului general Ion Craciunescu.

Toate acestea in conditiile in care, reamintim, fostul de acum manager isi mai anuntase demisia dupa meciul cu CFR Cluj (2-2 pe Bega, in etapa a 21-a), dar a revenit asupra deciziei la insistentele conducerii. Cum insa de aceasta data patronul Iancu este la "bulau", iar echipa se afla intr-o vrie totala, iata ca Hagi - contestat acum cu vehementa de majoritatea timisorenilor - a simtit ca s-a umplut paharul si ca este momentul sa se retraga. De altfel, facand o paralela intre tur si retur, indraznim sa spunem ca Hagi a dezamagit. Concret, el a preluat Poli dupa etapa a 12-a (inlocuindu-l pe Cosmin Olaroiu), cand team-ul "violet" se afla pe pozitia a patra, cu 20 de puncte (5 victorii, 5 egaluri, 2 infrangeri, golaveraj 16-8).

Ulterior, Gica a ramas la Poli 15 meciuri, adica fix jumatate de campionat, obtinand doar 19 puncte (5 succese, 4 remize, 7 esecuri, golaveraj 16-20). Cum la aceste rezultate se adauga si eliminarea din "sferturile" Cupei Romaniei (2-3 cu Petrolul Ploiesti), ramanem la parerea ca trecutul lui Hagi ca jucator nu prea se "leaga" cu statutul sau de antrenor.

"Cainii" mai viseaza la UEFA

Interesant, in ciuda "razboiului" intern, Dinamo n-a renuntat la visul de a prinde un loc de Cupa UEFA, succesul de la Mioveni, cu FC Arges, crescand asadar sansele elevilor lui "Flocea". In plus, lasand la o parte acuzatiile gazdelor indreptate impotriva arbitrului Balaj (care n-ar fi semnalizat ofsaid la golul lui Danciulescu - min. 77 si le-ar fi refuzat un penalty - min.85), "cainii" au tinut sa dedice victoria de sambata "capitanului" Florentin Petre, aflat in suferinta dupa decesul tatalui sau. In ceea ce-i priveste pe pitesteni, nu putem spune decat ca, iata, au ajuns de rasul curcilor dupa indepartarea lui Cartu. Noroc cu punctele stranse in tur, altfel s-ar fi aflat acum la retrogradare.

"Bancarii" n-au pus "botul"

In ciuda speculatiilor facute inaintea meciului, FC National nu a tinut cont de primele anuntate de contracandidatele la retrogradare a celor din Tg. Jiu si a castigat cu 3-2 in dauna "pandurilor". Cu alte cuvinte, in vreme ce "bancarii" si-au respectat promisiunea de a juca cinstit (presedintele Iacov anuntand in acest sens ca banii veniti de la Petrosani si Vaslui vor fi oferiti "oamenilor care traiesc sub cerul liber"), oltenii lui Nae Ungureanu sunt cu un picior si jumatate in Divizia B.

Moldovenii din Copou le-au pus gand rau "prietenilor" din Vaslui

In ciuda faptului ca sunt doua formatii din aceasi zona, FC Vaslui si Poli Iasi n-au avut nici un fel de scrupule in a se "razboi" in duelul de vineri seara. Si cand spunem asta ne referim indeosebi la echipa din Copou, care, fara a uita de perioada cand se balacarea cu "vecina" sa prin "B", s-a batut (desi n-are nici o grija in clasament) ca la Podul Inalt pentru o remiza ce nu face decat sa-i reintroduca pe "prietenii" vasluieni in hora retrogradarii. Ce sa-i faci, de multe ori orgoliile sunt nemasurate cand vine vorba de un derby al Moldovei.

Gloria a mai facut o "victima"

Dupa ce a impiedicat Steaua in urma cu doua runde, Gloria Bistrita a mai obtinut o victorie in dauna unei echipe cu pretentii din Divizia A. Vineri, in primul meci al etapei cu numarul 28, formatia antrenata de Nelutu Sabau a reusit sa invinga cu 1-0 pe Farul Constanta, echipa care aspira la participarea in Cupa UEFA Intertoto. Singurul gol al meciului a fost inscris de sarbul Bruncevic in minutul 20, insa eroul Gloriei a fost si de aceasta data portarul Albut. Prin interventiile sale de succes, goal-keeper-ul bistritean a avut practic cea mai mare contributie la victoria gruparii sale, care, in ciuda schimbarilor survenite la inceputul acestui campionat, are sanse bune de a termina sezonul intre primele 10 echipe din prima liga.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.