Meciul declaratiilor a in ceput de mult. Reprezentantii celor doua finaliste au demarat deja razboiul psihologic, acuzandu-se mai mult sau mai putin voalat de dopaj sau de relatii mai vechi cu sponsorul competitiei.

Cu o zi inainte de a se duela pe teren, reprezentantii celor doua echipe s-au intrecut in declaratii ironice.
A inceput Constantin Iacov, care s-a aratat deranjat de faptul ca presedintele giulestenilor, Dinu Gheorghe, a absentat de la intalnirea cu presa de la Casa Fotbalului, desi isi anuntase initial prezenta. "Este o lipsa crasa de diplomatie din partea lui. Nu ma deranjeaza ca a venit domnul Zotta, dar ma asteptam ca domnul Gheorghe sa aiba curajul sa dea ochii cu mine, dupa ce s-a lansat in afirmatii", a spus Iacov. "Domnul presedinte a trebuit sa mearga la o intalnire importanta cu sponsorii", a ingaimat si Zotta, care a incercat apoi sa contraatace: "Se stie ca Rapidul are o adevarata traditie in castigarea Cupei Romaniei, dar de-a lungul timpului am luat si vreo doua Cupe Samsung". Raspunsul lui Iacov a fost tot unul ironic: "Lasa ca stim noi ce fel le-ati castigat! Acum a venit vremea Nationalului, ca si asa nu am castigat niciun trofeu de foarte mult timp".

Jucatorii celor doua formatii au comentat si ei pe seama cererii conducerilor celor doua echipe ca toti fotbalistii sa faca testul antidoping. "Noi suntem obisnuiti cu testele, dar, cine stie, poate ei or fi consumat carne de pui si de-aia au suspiciuni", a spus amuzat Viorel Moldovan. "Intotdeauna s-a procedat corect la Rapid. Nu ne este frica de teste si le vom demonstra pe teren ca suntem mai buni", a fost de parere si Daniel Niculae, completat imediat de Daniel Pancu: "Suntem cea mai buna echipa din Romania si cred ca asta e motivul pentru care s-au lansat in comentarii!".

Interes minim din partea microbistilor

Conducerea lui FC National impreuna cu Liga Suporterilor au rezervat doua sectoare la tribuna intai pentru cei 500 de sustinatori ai "bancarilor". Pana ieri dupa-amiaza, la arena din Cotroceni se vandusera 250 de bilete. Fanii Rapidului achizitionasera ieri 2.000 de bilete, la meciul de azi estimandu-se ca vor lua loc in tribuna stadionului National cel mult 10.000 de microbisti. FRF a pus in vanzare 27.000 de tichete, capacitatea arenei fiind de 55.000 de locuri

Rada a evoluat in returul sezonului trecut la National si se afla acum in fata unui prim trofeu la Rapid.

PRO: Cum va fi intalnirea cu fosta ta echipa?

RADA: Ma bucur ca au ajuns si ei in finala, dar nu inseamna nimic ca am jucat la National. Este un meci important pentru Rapid si trebuie sa il tratam ca atare. Ne intereseaza numai cum jucam noi.

PRO: Insusi Razvan Lucescu a evoluat pentru National.

RADA: Stiu, dar nu mai conteaza. Pe teren suntem adversari, vom trage fiecare pentru echipa sa, iar dupa meci vom fi iar prieteni.

PRO: Esti in fata unui prim trofeu.

RADA: Sa dea Dumnezeu sa-l luam, pentru ca ar fi chiar primul meu trofeu. Este obiectivul principal si trebuie sa-l indeplinim. Nu ne mai gandim nici la campionat, pentru ca acum numai Cupa conteaza. Totusi, la final speram sa ne bucuram si de titlu.

PRO: Regreti ca nu vei vedea finala Ligii Campionilor?

RADA: Imi pare rau ca jucam in timp ce este televizat Barcelona -Arsenal. N-o sa vad meciul, pentru ca sper sa ma bucur cu echipa dupa ce luam Cupa. Ca doar si noi jucam tot o finala!

"Intai sa luam noi Cupa Romaniei, ca nu ne mai intereseaza cine ne-o si inmaneaza. Poate sa ne-o dea si Mos Craciun."
Daniel Niculae, atacant Rapid

"Nu am nimic impotriva unui test antidoping, dar doar dupa meci. Noi alternam jocurile bune cu cele proaste din cauza subtirimii lotului."
Ryan Griffiths, atacant FC National

Drumul lor spre finala

Rapid
1-0 (gol Ilyes) cu FCM Resita
3-2 (goluri E. Dica, Buga, Ilyes) cu Cetatea Suceava
1-0 (gol Ilyes) cu Politehnica Iasi
4-1 (goluri Pancu, D. Niculae, V. Moldovan, Burdujan) si 3-3 (D. Niculae, M. Constantin, Pancu) cu Petrolul Ploiesti
Jucatori folositi (22): D. Coman 5 jocuri, Minca 1 - M. Constantin 5, Maftei 4, Perja 4, Rada 4 - Badoi 5, E. Dica 4, N. Grigore 2, Ilyes 3, Art. Karamian 3, Maldarasanu 3, Val. Negru 1, Pancu 2, I. Stancu 4, R. Stancu 1 - Buga 4, Burdujan 3, N. Constantin 2, V. Moldovan 1, D. Niculae 5, Vasilache 3
Antrenor: Razvan Lucescu


Despre autor:

ProSport

Sursa: ProSport


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.