Pilotul spaniol Fernando Alonso a castigat, duminica, Marele Premiu al Spaniei, a sasea etapa a Campionatului Mondial de Formula 1, disputat pe circuitul Montmelo din Barcelona.

Ibericul a oprit, astfel, seria victoriilor consecutive reusite de contracandidatul sau la titlul mondial, germanul Michael Schumacher, care triumfase la Imola si la Nurburgring.

Practic, cursa de la Montmelo a fost una fara istoric, Alonso dominan-
d-o de la un capat la altul. Spaniolul a plecat din pole-position, iar coechi-pierul sau Giancarlo Fisichella, locul doi pe grila, si-a facut bine rolul de "garda de corp", tinandu-i la distanta pe cei doi piloti ai echipei Ferrari, Michael Schumacher si Felipe Massa, care au ocupat la start pozitiile a treia, respectiv a patra.

Alonso a reusit apoi tururi foarte rapide si s-a distantat la peste zece secunde de Schumacher. Spaniolul a intrat primul la boxe in turul 17, dar avantajul pe care-l avea a fost suficient ca sa-si pastreze prima pozitie, chiar daca Schumi a realimentat sase tururi mai tarziu. Singura reusita a germanului a fost sa-l depaseasca pe Fisichella, dupa primul schimb. Multiplul campion mondial nu s-a putut apropia de Alonso la mai putin de noua secunde, astfel ca, si dupa a doua realimentare, spaniolul si-a pastrat avantajul si chiar si l-a marit.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.