Finalul celui mai disputat campionat din ultimii 30 de ani ar putea fi sufocat de jocuri de interese. Mai mult ca oricand, aranjamentele ar putea influenta lupta pentru titlu si pentru evitarea retrogradarii. Daca pana acum despre acest final de sezon se spunea generic ca este unul foarte incins, ultimele evenimente il fac de-a dreptul exploziv

In primul rand, miza este mult marita datorita faptului ca eventuala castigare a titlului nu mai are doar valoare simbolica, asa cum fusese pana anul trecut. Parcursul formatiilor romanesti in recent incheiata editie a cupelor europene mareste, cel putin teoretic, sansele patrunderii in grupele Ligii Campionilor si implicit castigul unor importante sume de bani. Asta deoarece este sigur ca Steaua si Rapid vor fi cap de serie in turul doi preliminar si foarte probabil si in cel de-al treilea, doar giulestenii avand de asteptat deznodamantul altor campionate europene pentru a avea confirmarea acestui statut de favorita.

Batalia si implicit interesul este foarte mare si pentru ca, pentru prima oara in istoria fotbalului romanesc, exista "pericolul" ca Steaua si Dinamo sa ramana in afara cupelor europene. Daca Rapid va cuceri titlul, National - din postura de finalista a Cupei - va fi automat una dintre reprezentantele in Cupa UEFA, ocupanta locul doi, pentru care Sportul are sanse reale, urmand sa se alature celorlalte doua.

Pe ultimul loc ramane pentru prima oara dupa mult timp orgoliul reprezentantilor celor trei mari forte din fotbalul romanesc. Din pacate insa, tocmai acest orgoliu ar putea genera, in afara unei tensiuni in continua crestere, si jocuri de culise, in urma carora meciurile sa fie castigate si altfel decat pe teren. Din pacate, la fel ca anul trecut, cand Steaua a batut suspect de usor pe Poli Timisoara, fotbalul romanesc s-ar putea alinia iar practicilor din alte campionate - cel italian este exemplul cel mai la indemana - acolo unde soarta campionatului se decide in functie de influente si interese. Impresia excelenta a unui sezon fara precedent ar putea fi umbrita tocmai la final.


Despre autor:

ProSport

Sursa: ProSport


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.