Dezvaluirile au fost facute de procuratura din Torino, care a interceptat convorbirile lui Moggi
Cu doua etape inainte de finalul campionatului, un scandal urias cutremura fotbalul italian. Procuratura din Torino i-a interceptat convorbirile telefonice directorului general de la Juventus Torino, Luciano Moggi, care au dezvaluit o retea de interese ce cuprindea oficiali ai federatiei, arbitri, femei si ziaristi. In urma scandalului, procuratura din Roma si Federatia Italiana de Fotbal au deschis anchete separate, iar UEFA a decis deja ca Pierluigi Collina sa-l inlocuiasca pe Pierluigi Pairetto in Comisia de Arbitri. Acesta din urma se pare ca a fost mituit cu masini Fiat pentru a delega arbitri doriti de Moggi, inclusiv in Liga Campionilor.

Alte episoade interceptate de procuratura se refera la miscarile de jucatori la echipe mici realizate prin intermediul fiului sau, Alessandro, patronul firmei de impresariat GEA World, care il manageriaza si pe internationalul roman Adrian Mutu. De asemenea, dezvaluirile se refera la masini luate preferential de la Fiat pentru Pairetto si alti amici, la cadouri facute unor jurnalisti celebri si la incercarea de a angaja si infiltra in federatia italiana o blonda care ii cunoaste foarte bine pe arbitrii internationali.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.