Pentru cluburile mari din Vest, colaborarea cu un consilier pe probleme de psihologie, care sa-i remonteze pe jucatori in momentele de criza, reprezinta ceva obisnuit. In Romania, putine echipe apeleaza la serviciile unor astfel de specialisti, pe considerentul ca antrenorul este cel mai bun psiholog.

Caderea pe care Steaua a avut-o in ultimele 60 de minute ale dublei manse cu Middlesbrough este greu de explicat. Jucatorii au resimtit din plin socul, nereusind sa-si revina pana la meciul, pierdut si el, cu Rapid. Cu moralul la pamant, stelistii risca sa rateze si campionatul, orice pas gresit de acum incolo putandu-le fi fatal. In urma cu ceva timp, managerul general Mihai Stoica afirma ca la echipa sa nu este nevoie de psiholog, desi ceea ce se intampla acum la gruparea din Ghencea ar impune prezenta unui specialist. Multi dintre fotbalistii nostri care au activat in strainatate au avut ocazia de a lucra cu un psiholog.

Unul dintre ei este Dorinel Munteanu, care a jucat aproape un deceniu in Bundesliga. "Pe vremea in care eram la FC Koln, iar echipa se lupta sa scape de retrogradare, a fost adus un psiholog. Eram cu moralul la pamant, pierdeam meci dupa meci. Timp de trei saptamani a participat la antrenamente, la jocuri, am avut discutii individuale sau de grup si, pana la urma, ne-a ajutat sa ne salvam", ne-a declarat recordmenul selectiilor in echipa nationala.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.