In visul postdecembrist al romanilor de a integra fotbalul in Europa inainte de 1 ianuarie 2007 apare din nou Steaua. Chiar daca victoria doar cu 1-0 si ratarile frustrante ale elevilor lui Cosmin Olaroiu i-au lasat tehnicianului "un gust amar", trupa din Ghencea devine favorita inaintea returului de la Middlesbrough pentru calificarea in finala, iar inca un egal in Insula ne asigura, peste doi ani, o echipa direct in grupele Ligii Campionilor, anul acesta fiind lideri la ratingul de tara. Infringerea nu i-a oprit pe suporterii englezi sa "sarbatoreasca" alaturi de stelisti in barurile din Capitala, unde au cintat alaturi de "ros-albastri" si de Scooter imnul neoficial al Stelei.

1-0 pentru Steaua in semifinala cu Middlesbrough ar fi fost un rezultat extraordinar pentru "ros-albastrii". Inaintea meciului. Tinind cont de desfasurarea ostilitatilor pe stadionul National din Complexul "Lia Manoliu", victoria romanilor da friu liber frustrarilor. Ca Dica l-a fixat pe portarul Schwarzer, in loc sa faca 2-0, ca Petre Marin a luat la tinta panoul pulblicitar din imediata apropiere a portii, in loc sa le asigure stelistilor un meci mai confortabil la Middlesbrough.

Ca Steaua a fugit englezeste din fata sansei de a transa o partida pe care a dominat-o cu autoritate. Golul lui Dica (30), pe care englezii l-au mai vazut la Thierry Henry, a anulat tracul de inceput al stelistilor, iar ratarile reprizei i-au scutit pe englezii obositi la al 56-lea meci al sezonului de o infringere categorica.

"Am un gust amar, pentru ca am avut jocul in mina si puteam sa-l si inchidem. Am ratat ocazii pe fondul unui joc bun. A fost un meci dificil, am intilnit o echipa organizata. Am cistigat, dar am ratat mult in partea a doua. Daca am fi marcat cind am avut ocazii, am fi avut o sarcina mai usoara in retur. La acest nivel, nu este prea bine sa ratezi. Cind ai doua-trei ocazii trebuie sa inscrii. Nu am primit gol si este bine pentru noi, e asa cum ne-am si dorit. Tinind cont de jocul pe care l-a facut Middlesbrough cu Basel, in returul sferturilor de finala, putem spune ca avem o misiune foarte dificila in retur", a radiografiat Cosmin Olaroiu partida din prima mansa a semifinalelor Cupei UEFA.
Lipsesc Nicolita si Paraschiv

Dincolo de ratarile reprizei secunde, motive de ingrijorare a primit Olaroiu din partea lui Sorin Paraschiv si a lui Banel Nicolita. Cei doi nu vor putea evolua peste o saptamina, dupa ce joi au primit al treilea cartonas galben din Cupa UEFA si vor fi suspendati. "Este important pentru noi, deoarece Nicolita este un jucator rapid si important pentru atac, dar avem fotbalisti buni si-l putem inlocui. Sper sa gasim solutii optime pentru inlocuirea celor doi absenti", a punctat Olaroiu, care il va putea utiliza in schimb pe atacantul Victoras Iacob. Fairplay-ul a fost inventat de englezi si tot ei il utilizeaza cel mai bine. Desi inca increzatori in calificare, britanicii rasufla usurati ca au incasat un singur gol.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.