Celelalte televiziuni s-au resemnat in fata meciului Rapid-Steaua sau au incercat sa surprinda, timid, pe contraatac.

Meciul Rapid-Steaua, transmis de Antena 1 joi, a intrat in istorie avind ratingul cel mai mare de cind in Romania exista sistem modern de masurare a audientei: 34,5% rating si 61,9% cota de piata in rindul publicului din intregul mediu urban. Cu alte cuvinte, 5.500.000 de telespectatori din intregul mediu urban au privit, timp de cel putin un minut, confruntarea dintre cele doua echipe romanesti din Cupa UEFA. Virful de audienta al meciului a fost inregistrat la ora 22.20, cind ratingul a fost de 39,1% si cota de piata de 70,2%. Pe locul al doilea in topul audientelor inregistrate in ultimii cinci ani s-a situat meciul dintre Steaua si Villarreal, transmis de TVR 1, pe 16 martie, care a inregistrat cinci puncte de rating, mai putin decit cel de joi.

Strategii de atac si resemnare

Celelalte competitoare au avut doua optiuni, sa se recunoasca infrinte sau sa puna, aproape "la sacrificiu", o emisiune care de obicei atragea o audienta acceptabila. Prima TV, televiziunea care a transmis meciul care decide echipa cu care se va intilni cistigatoarea dintre Steaua si Rapid, nu a avut acelasi succes de audienta. Meciul tur dintre Basel si Middlesbrough (2-0) a inregistrat un rating mediu de doar 1,3 puncte.

Prima repriza, desfasurata in timp ce meciul Rapid-Steaua inca se juca, a fost urmarita in medie de putin peste 60.000 de telespectatori, ratingul mediu fiind de 0,6 puncte. Audienta a crescut peste cea obisnuita a postului abia la cea de-a doua repriza, ajungind la o medie de 2,14 puncte.Postul public a capitulat fara nici o incercare programind, dupa talk-show-ul "Prim-Plan", adica exact in perioada de virf, un western din 1953 "Calareste, Vaquero".

In apararea TVR, filmul ii avea in distributie pe Ava Gardner si pe Anthony Quinn. PRO TV transmitea un thriller hollywoodian din ’94, ceea ce nu spune multe, din motivul ca televiziunea din Pache scoate frecvent de la naftalina filme din anii ’90. Filmul de joi, cu Linda Gray (Sue Ellen din "Dallas") scris dupa reteta bine cunoscuta, fara mari sclipiri, a fost considerat, la momentul sau, controversat, din cauza scenelor de sex si violenta.

TVR 2 a mentinut traditionalele documentare, urmate de "Ora de stiri". In timp ce Nicolita trimitea mingea in poarta, programul se desfasura normal si pe canalele de nisa. La Antena 3 si Euforia, surorile mai mici ale Antenei 1, discutiile mutindu-se in zona feminina, incercind sa atraga singurul segment care poate nu ar fi interesat de meci.

Psihologie criminala la PRO TV

Pe 6 aprilie, Antena 1 intra si ea in lupta invinsilor, meciul retur fiind difuzat de Realitatea TV. Pentru acea data, TVR 1 recidiveaza cu o drama de razboi din 1968, "Duel in Pacific", iar PRO TV surprinde printr-un thriller extrem de recent, din 2005, productie canadiana, "Psihologie criminala". Antena 1 si Prima TV isi pun la bataie programele obisnuite, divertisment si emisiuni-concurs.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.