Matei Stanei, antrenorul Catalinei Ponor, a trebuit s-o convinga pe aceasta ca e necesar sa se hraneasca, pentru a face fata volumului enorm de efort fizic

"Daca ati sti, dom' profesor, ce-am patimit eu doi ani si ceva de zile!". Asa sustine antrenorul Matei Stanei ca i se confesa eleva sa, nimeni alta decat tripla campioana olimpica de la Atena, cunoscuta gimnasta Catalina Ponor. "E la zi cu pregatirea, desi, cand i-am vazut dosarul medical, am fost ingrozit! Fracturi, tasari ale coloanei, fel de fel de probleme. Acum si-a revenit", a povestit Stanei.

El ne-a dezvaluit ca, in urma cu doar cateva zile, a avut o discutie aprinsa cu Ponor. "Nu mai venea la masa, aproape ca refuza sa manance. I-am explicat ca e necesar sa se hraneasca. Trebuie sa faca fata unui volum imens de pregatire fizica, in primul rand. Are 52,5 kilograme, fata de 53,7 cat a avut la Mondialele de la Melbourne", a continuat antrenorul.

Catalina se pregateste cot la cot cu lotul masculin coordonat de Dan Grecu, are cate doua antrenamente de cate doua ore pe zi, sase zile pe saptamana. Doar joia scapa cu un singur antrenament. In timpul liber, Catalina asculta muzica pe Internet la propriul laptop. Ea va concura joia viitoare la Cottbus, la barna, sol, si, probabil, la sarituri. "Are un exercitiu complet nou la sol, la care m-au ajutat Mihaela Tarnoveanu si Nuti Grecu. Daca ea va merge bine, va merge si echipa Romaniei la Europene. Cand ea a adus note mari, Romania a castigat", a conchis Stanei.

Stanei e fan "Averea"

"Chiar ziarul vostru il aveam in maini cand m-ai sunat. Il citesc zilnic, e interesant, plin de viata", a marturisit Stanei. El a mai spus ca de-abia asteapta sa se termine Europenele, la finele lunii aprilie, pentru a iesi din nou in larg cu iahtul sau. "Mi-e dor de barca, de mare. Vreau sa simt briza marii, sa-mi incarc bateriile".


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.