Un francez a drogat 27 de jucatori de tenis, adversari ai copiilor sai. Una dintre victime a murit, iar acum el risca 20 de ani de inchisoare

Un veritabil scenariu, demn de regia lui Claude Chabrol, s-a derulat in tenisul francez, iar judecarea deznodamintului sau se afla pe rol intr-un tribunal din Hexagon. "Inocent cu miini murdare" este Christophe Fauviau, un barbat de 46 de ani, acuzat ca a drogat mai multi adversari ai copiilor sai, jucatori de tenis, in timpul disputarii partidelor. Punctul culminant al acestei drame s-a consumat o data cu moartea unui tinar, Alexandre Lagardere (25 de ani), la volanul unui autoturism.

Drogul din apa

Pe 3 iulie 2003 el a fost infrint de Maxime, baiatul de 16 ani al lui Fauviau, meci dupa care s-a plins ca este foarte obosit si a mers sa se culce in casa unui prieten care locuia in apropierea stadionului. A dormit doua ore, dupa care s-a urcat la volan si a plecat spre propria casa, insa pe drum, in linie dreapta, a pierdut controlul asupra masinii si a murit in accident.

Examenul toxicologic a relevat prezenta echivalentului a 4-6 pastile de Temesta (medicament cu puternica actiune calmanta a sistemului nervos central) in singele lui Lagardere. Scenariul administrarii acestor sedative a fost dezvaluit cu ajutorul unui copil infrint de Maxime pe 28 iunie 2003, in semifinalele unei competitii, inaintea partidei el vazindu-l pe Christophe Fauviau ca ii pune ceva in sticla cu apa. A predat sticla la politie si s-a dovedit ca are urme de Temesta. Turneul l-a cistigat Maxime, insa finalistul turneului, Benoit Tauziede, obosit dupa meci, a necesitat doua zile de spitalizare.

"Legume" pentru Valentine

Maxime nu era considerat un tenisman prea valoros, astfel ca tatal sau a facut "doar" sase victime printre adversarii sai. In schimb, sora sa, Valentine (13 ani), una dintre cele mai valoroase sportive din Franta la categoria ei de virsta, a beneficiat de 21 de oponente sub influenta drogului. Thierry Pham, un membru al comitetului tehnic al Federatiei Franceze de Tenis, completeaza, prin declaratii, optica ciudata a lui Fauviau in a-i crea fiicei sale o cariera stralucita: "A refuzat sa o lase pe Valentine sa se alature scolii de tenis din Toulouse si nu a lasat-o sa joace nici pentru nationala de juniori".

Exigenta sa l-ar putea costa 20 de ani de inchisoare, un verdict in acest caz urmind sa fie pronuntat pe data de 10 martie.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.