Canada si SUA, finalistele Olimpiadei de acum patru ani la hochei, au fost eliminate inca din sferturi la Torino

Concursurile de patinaj artistic s-au incheiat aseara, schiul alpin da ultimele reprezentatii, astfel ca, acum, sportul care atrage preponderent atentia la Olimpiada de la Torino este hocheiul. Meciurile spectaculoase si marile surprize au aparut inca din faza sferturilor, unde s-au consemnat doua mari socuri: eliminarea Canadei, campioana olimpica din 2002, si cea a selectionatei SUA, finalista editiei de acum patru ani. Canadienii au fost invinsi de rusi, cu 2-0, prin golurile lui Alexander Ovecikin si Alexei Kovalev, ambii din NHL.

Pericolul Finlanda

Cea mai in forma echipa a turneului este insa tocmai adversara din semifinale a Rusiei, Finlanda, care are sase victorii din tot atitea meciuri la acest turneu olimpic. Ultima dintre ele a fost realizata miercuri seara, impotriva SUA, cind Olli Jokinen (Florida Panthers) a facut diferenta in repriza secunda, acesta marcind de doua ori si pentru a duce scorul la 4-2. Americanii au reusit doar un gol in ultima perioada, cu 4 minute si 27 de secunde inainte de final, prin Brian Gionta (New Jersey Devils). Meciul Rusia - Finlanda se disputa azi, de la ora 17.30 (in direct la TVR 2 si Eurosport), la fel ca semifinala Suedia-Cehia, programata insa de la ora 22.00. In sferturi, atit nordicii cit si campioana mondiala au obtinut victorii facile, in fata Elvetiei (6-2) si Slovaciei (3-1).

Kostelic a ratat podiumul

Schiul alpin a programat proba feminina de slalom, ocazie cu care suedeza Anja Paerson a cistigat prima sa medalie la o olimpiada. Marea sa rivala, croata Janica Kostelic, a terminat a patra, fiind prima oara cind incheie in afara podiumului in ultimele sapte curse olimpice. Cea mai titrata schioara din istoria JO a mai fost intrecuta la slalom de austriecele Marlies Schield si Nicole Hosp. In clasamentul pe medalii conduce Germania (9 aur - 8 argint - 5 bronz), urmata de Austria (8-6-5), SUA (7-7-4), Rusia (7-3-6) si Canada (5-8-5).


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.