Suporterii Universitatii Cluj sint extrem de nemultumiti ca directorul executiv Cristi Dulca s-a transferat la rivalii de la CFR. Ei au folosit un limbaj violent la adresa acestuia, considerindu-l tradator si, mai mult, spun ca vor lichidarea lui. Acelasi lucru i s-a intimplat si presedintelui Iuliu Muresan in urma cu doar citeva luni.

Dupa incidentele extrem de violente din primavara anului trecut, atunci cind mai multi fotbalisti ai feroviarilor au fost atacati de ultrasii rivalei Universitatea, aceiasi fani provoaca, din nou, panica in Gruia. De data aceasta, mai multi sustinatori ai sepcilor rosii l-au luat in vizor pe Cristi Dulca, cel care a renuntat la postul de director executiv al Universitatii, pentru a ocupa aceeasi functie la rivala CFR, acolo unde va avea un salariu de 2.000 de euro pe luna.

Pe forumul site-ului www.ucluj.ro, fanii alb-negrilor si-au exprimat intentia de a-l agresa pe oficial. "Ai facut greseala vietii / Noi nu te vom uita / Ti-ai pus in cap pe toti baietii / Si toti iti vor moartea... Dulca, iti doresc o rana mare, purulenta si urit mirositoare, pe obraz... Sa mori Dulca, tu si cu familia ta! Ordinarii ca tine n-au mult de trait", sint numai citeva din mesajele cu continut violent la adresa fostului jucator al Rapidului.

Presedintele CFR-ului, Iuliu Muresan, fost cadru medical in Politie, a fost poreclit de galeria Universitatii Securistul, fiind, de asemenea, luat in colimatoriu de ultrasi. In urma cu citeva luni, oficialul clujean a primit, la rindul sau, amenintari cu moartea, dar a declarat la momentul de atunci ca este o fire prea puternica pentru a se teme.

Totusi, acesta a lasat sa se inteleaga ca sint anumite grupuri de interese care vor ca lucrurile sa nu mearga bine la CFR, mai ales dupa parcursul de exceptie din Cupa UEFA Intertoto si din campionat.

Lupte singeroase

In primavara lui 2005, rivalitatea dintre cele doua formatii concitadine a ajuns la cote maxime. Pe 12 aprilie, circa 30 de suporteri ai Universitatii au atacat mai multi componenti ai CFR-ului, in fata hotelului Sport.

Bataia a avut urmari serioase, sapte jucatori si masorul echipei feroviare alegindu-se cu rani destul de grave, in urma atacurilor cu pietre si bite: Adrian Anca (foto) - suspect de fractura la metacarpian, Petru Furcas - contuzie la mandibula, Sead Bruncevic - contuzie la mandibula, Ionut Borostean - contuzie la mandibula si suspect de fractura, Cosmin Tilinca - posibila leziune de timpan si singerarea urechii interne, Cristian Turcu - contuzie, Eugen Jascau (masor) - un dinte rupt, alti doi fisurati. Fanii sepcilor rosii s-au dezis de aceste incidente, in prezent procesul nefiind solutionat.


Despre autor:

Saptamana Finaciara

Sursa: Saptamana Finaciara


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.