Doi copii si un motociclist au murit in timpul Raliului Dakar 2006, incheiat ieri. Aceasta cursa neagra a avut totusi cistigatorii ei: Alphand, Saghin si Coma
In ziua in care se comemorau 20 de ani de la moartea, in Mali, intr-un accident de elicopter, a inventatorului Paris-Dakar, Thierry Sabine, si a altor patru persoane, printre care cintaretul Daniel Belavoine, Raliul a mai facut o victima, a treia in 2006 si a 48-a a istoriei sale de 28 de ani. Un baietel de 12 ani a fost lovit fatal de camionul de asistenta al echipei Yamaha, in Senegal, la doar o zi dupa ce o masina de concurs acrosase mortal un copil de 10 ani, in Guineea, si la cinci zile de la decesul motociclistului australian Andy Caldecott. "Din cauza evenimentelor dramatice survenite in ultimele doua zile, etapa Dakar-Dakar (110 km), care incheie editia 2006, nu va fi cronometrata", au anuntat apoi organizatorii, astfel ca invingatorii editiei 2006 s-au stabilit dupa penultima etapa, Tambacunda-Dakar.

Marc Coma, la motociclete, si Luc Alphand, la sectiunea auto, sint cei care au fost incoronati in capitala Senegalului, ambii aflindu-se la primele victorii. Fost campion mondial la schi alpin, in 1997, Alphand l-a devansat cu 17 minute pe sud-africanul Giniel De Villiers, in timp ce Coma a fost cu 73 de minute mai rapid decit cistigatorul editiei trecute, francezul Cyril Despres. La camioane a cistigat detasat, cu peste doua ore avans, rusul Vladimir Saghin. Pentru al doilea an consecutiv Romania a avut un reprezentant in acest Raliu, pe Zsolt Szilveszter, care a abandonat in etapa a cincea. Acesta a fost transferat ieri la o clinica din Budapesta.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.