Giovani Becali l-a prezentat ieri presei pe unul dintre cei mai slabi antrenori din Spania: Esteban Vigo a scos doar un punct in sapte meciuri jucate de Cordoba in Segunda Division. El va incasa 25.000 $ pentru urmatoarele sase luni. Spaniolul se mandreste cu noua ipostaza. El va primi 25.000 de dolari pana la vara

Esteban Vigo Benitez a fost instalat oficial, ieri, in functia de antrenor principal al lui Dinamo, in cadrul unei conferinte de presa desfasurate la Hotelul Phoenicia.

Alaturi de el si de secundul Urbano Ortega s-au aflat presedintele executiv Ioan Becali, actionarii Vasile Turcu si Florin Busca, dar si administratorul-delegat Cornel Dinu.

Noul tehnician al "cainilor rosii" a spus ca pana acum a urmarit doar rezultatele obtinute de Dinamo, dar ca pana la reunirea echipei va incerca sa se puna la punct cu toate detaliile legate de lot. De altfel, spaniolul a dat de inteles ca nu va mai solicita alte transferuri, jucatorii actuali parandu-i capabili sa indeplineasca obiectivul de cucerire a titlului. Atat Vigo, cat si Ortega au fost insotiti de sotii, ei urmand sa plece astazi inapoi in Spania si sa revina pentru a intra in programul echipei pe 10 ianuarie. "Am posibilitatea de a antrena echipa de pe primul loc, nu pot cere mai mult. Cand ma voi intoarce, voi cunoaste toate datele necesare despre formatie. Obiectivul nu poate fi decat castigarea campionatului", a spus principalul.

Vigo a tinut sa lamureasca si un alt aspect: "Eu nu sunt omul presedintelui, ci antrenor. Publicul isi va schimba impresia. Eu imi respect colegii, deci si pe cel care a fost inainte aici. Decizia schimbarii unui tehnician nu o ia doar presedintele, e hotararea unui grup. Eu voi face tot posibilul ca publicul sa ma iubeasca la fel de mult ca pe cel dinainte. Spectatorii trebuie sa aiba rabdare si calm, rezultatele vor vorbi. Eu am toata deschiderea pentru a fi informat despre potentialul echipei, iar fostul antrenor este cel mai in masura s-o faca daca o sa vrea", a incheiat Esteban.

A aterizat de Sf. Stefan

Esteban care in romana inseamna Stefan, a venit ieri la Bucuresti chiar cand ortodocsii aniversau acest Sfant. Esteban Vigo Benitez a fost scurt in declaratii: "Claudiu Niculescu imi va fi cu siguranta de mare ajutor pentru a cunoaste mai bine echipa, cu el cunoscandu-ma de la Craiova. Am vorbit si cu Alesanco, care s-a declarat bucuros pentru contractul pe care il voi semna cu Dinamo. Este vorba de sase luni, mai intai pentru a vedea exact despre ce este vorba, dar apoi am optiune pentru inca doi ani. Obiectivul meu nu poate fi decat titlul".

Declaratii din conferinta de presa

"Asteptam un raspuns definitiv de la Raducioiu pentru a fi secund. Mai e si Catalin Munteanu care stie spaniola. Daca s-a descurcat un antrenor care stia doar greceste si rusa, se poate descurca si Esteban Vigo pentru a se face inteles"
Ioan Becali, presedinte executiv

"Cei doi spanioli sunt niste oameni care vin dintr-un fotbal de mare valoare. Daca vor fi ajutati de cine trebuie si vor avea timpul necesar la dispozitie, pot face performanta la Dinamo"
Cornel Dinu, administrator-delegat

"Cred ca impreuna cu Esteban vom face o treaba buna la aceasta echipa. Suntem pregatiti pentru performante. Stiu ca Dinamo are un preparator fizic care lucreaza bine, eu doar voi supraveghea acest capitol"
Urbano Ortega, antrenor secund

Turcu confirma lupta la varf

Dorind sa-l acopere pe Ioan Becali, Vasile Turcu a confirmat practic lupta dintre cele doua tabere care exista la varful ierarhiei dinamoviste. "Demiterea lui Andone a fost o decizie comuna a actionarilor. Ioan Becali primeste un salariu de 1.000 de dolari pe luna si noi, actionarii, l-am mandatat sa fie presedinte. In privinta venirii noului antrenor, sase dintre actionari au fost de acord cu decizia". Patronul de la Romconstruct a certificat astfel ca ceilalti trei vizati, adica Nicolae Badea, Bagheer Karimzadeh si Vladimir Cohn, nu au agreat indepartarea lui Andone si aducerea unui alt antrenor.

Spaniolul nu i-a uitat pe arbitrii din Romania

De la celelalte doua mandate cand a fost secundul lui Alesanco in Romania, Esteban Vigo spune ca isi aduce aminte, in primul rand, de arbitraje. "Despre ce a fost in trecut imi aduc aminte de probleme cu arbitri, dar acestea nu sunt doar in Romania. Chiar Dinamo a suferit ultima oara din cauza unui arbitru spaniol (n.r. - referindu-se la golul neacordat la Marsilia, in minutul 94). Amintirile frumoase se leaga de calitatile tehnice ale fotbalistilor romani, lucru care m-a atras intotdeauna."

Cornel Dinu, specialist in istoria Spaniei

La conferinta unde a fost prezentat Esteban Vigo, administratorul-delegat al clubului, Cornel Dinu, a tinut sa iasa in evidenta, cum face mai de fiecare data cand nu este bagat in seama. Pentru a-i pune in dificultate pe ziaristii aflati la fata locului, Dinu a alaturat venirea tehnicienilor spanioli de numele fostului dictator iberic Francisco Franco, cunoscut sub apelativul de "Caudillo de Espana por la gracia de Dios" (Conducatorul Spaniei cu vointa lui Dumnezeu). Pentru ca n-a fost bagat in seama, Dinu n-a mai continuat subiectul.


Despre autor:

ProSport

Sursa: ProSport


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.