Impresarul Ioan Becali a declarat, vineri, pe Aeroportul Henri Coand, c Gheorghe Popescu ar putea fi succesorul lui Mircea Sandu la preedinia Federaiei Romane de Fotbal (FRF), dar abia peste 4-5 ani de experien managerial.

"Nu tiu nimic de schimbarea lui Mircea Sandu din funcia de preedinte al FRF. Nu tiu dac este momentul, pentru c acum Mircea Sandu a angajat un antrenor pentru echipa naional i trebuie s-l lsm in pace s-i fac meseria. Trebuie s vedem mai intii dac sint capabili s ne califice i, dac da, atunci eu zic c este bine s se mearg mai departe in actuala formul", a declarat Becali.

Impresarul FIFA, care a revenit, vineri, din vacana petrecut in staiunea columbiana Santa Marta, a precizat c Gheorghe Popescu mai are nevoie de experien pentru a putea prelua conducerea FRF. "Gic Popescu poate fi un succesor al lui Mircea Sandu, dar nu pentru moment. Lucrm de un an de zile impreun i se simte bine la firma Becali&Popescu. Pentru a conduce FRF, Gic are nevoie de 4-5 ani de experien managerial", a mai spus Becali.

Ioan Becali nu este mulumit de trasferurile realizate anul trecut. "A fost un an mai ru pentru mine, din cauza rezultatelor mai slabe ale echipei naionale i ale echipelor de club, cu excepia Stelei, care a reuit o performan ludabil", a precizat Becali.
Referitor la un eventual transfer "surpriz" pe care ar putea s-l pregteasc, Becali a declarat c nu se tie niciodat ce se poate semna. "Ai vzut ce se poate intimpla. Cel mai elocvent a fost transferul lui Irimia la Dinamo Kiev. Irimia, care la Rapid nu avea nimeni nevoie de el", a afirmat Becali.

Impresarul a explicat c transferul juctorului formaiei Dinamo, Florentin Petre, la gruparea Grazer AK nu s-a realizat, din motive medicale. "El a fcut o vizit medical, unde este adevrat c apare acea rmi de hepatit, dar care nu influeneaz activitatea sa sportiv. Din pcate austriecii sunt foarte circumspeci i nu au vrut s rite viaa juctorului", a menionat Becali.

Intrebat cum ii explic faptul c cel mai curtat juctor roman este fundaul Cristian Chivu, care este accidentat, Becali a rspuns: "Este un paradox, dar cluburile mari nu iau juctori accidentai sau dac nu sunt in form, ci ii transfer pentru c tiu ce pot face in teren".

Becali a declarat c i Ionel Dnciulescu ar putea fi transferat i c sper ca fotbalistul dinamovist s aib parte de ceva bun in viitorul apropiat.