Daca raliul masinilor de lux mai sta un pic la standuri, pina cind se inteleg organizatorii, Formula 1 pare mai hotarita si vine in Bucuresti la vara. O firma din Germania a batut deja palma cu primaria pentru organizarea unei parade a masinilor de curse pe Bulevardul Unirii.

La vara, in iunie, bucurestenii vor avea ocazia sa se plimbe o tura cu masinile de Formula 1 pe care pina acum le-au vazut doar la televizor. O firma germana a propus Primariei Capitalei organizarea pe Bulevardul Unirii a unei parade a masinilor de Formula 1, dar si a unor bolizi de lux, marca Porsche Cayenne sau Mercedes Benz. Primaria a acceptat. Cea mai mare parte a banilor urmeaza sa ajunga la victimele inundatiilor.

La plimbare cu monopostul

Masini marca Porsche, aduse la Bucuresti chiar de Wolfgang si Suzanne Porsche, turneu de minikarturi pentru copii, concert rock cu Peter Maffay, Joop si plimbari cu masini de curse pe ruta Casa Poporului - Piata Unirii. Totul cu emblema "Formula 1". Radu Ancuta, seful Directiei de Integrare din Primaria Capitalei, spune ca acest eveniment are sanse sa aduca Bucurestiului acel plus de imagine pe care-l spera de la Raliul GT, aminat deocamdata pentru octombrie, pina cind se inteleg intre ei organizatorii. "Am primit aceasta propunere din partea firmei Nicora Group si speram sa fie asa cum ni s-a spus, o adevarata 'out door experience>> pentru bucuresteni", promite Ancuta.

O idee nascuta la pahar

Patronul firmei "Nicora Group", Cornel Varvara, un roman stabilit de 14 ani in Germania, este "creierul" acestui eveniment, care se doreste a deveni o traditie in Romania. "Cele mai bune idei se nasc intotdeauna in fata unui pahar cu vin. Asa s-a intimplat si de aceasta data. Luam masa la Bucuresti impreuna cu Axel Loritz, unul dintre cei mai renumiti designeri din Europa. In fata noastra, la televizor, se derulau imagini cu sinistrati. Axel s-a uitat la mine si mi-a zis: 'Am facut atitea evenimente in intreaga lume, hai sa mai facem unul>>. Am discutat cu Teo Reichhart, presedintele Consiliului de Administratie de la firma Schmidt und Kaiser, iar impreuna cu acestia am facut conceptul pe care l-am prezentat ulterior primarului Capitalei, Adriean Videanu. Cu promptitudine, edilii Bucurestiului ne-au aprobat proiectul", povesteste Varvara.

Bani pentru primarie

Primaria Capitalei urmeaza sa primeasca o cota din incasarile acestui eveniment si mai ramine de stabilit daca si cine va asfalta portiunea de bulevard pe care se va tine parada masinilor. "Se pare ca nu vor rula cu viteza, pentru ca va fi o parada in care vor putea fi urcati in masini si spectatorii, asa ca nu va fi nevoie de lucrari speciale la carosabil", crede Radu Ancuta. Printre sponsorii evenimentului sint nume mari: Mercedes Benz, Allianz, Porsche. "Anul viitor, noi vom fi cei care ne vom ocupa de organizarea numeroaselor evenimente ce vor avea loc cu ocazia Campionatului Mondial de fotbal din Germania", a conchis Cornel Varvara, pentru a ne convinge ca evenimentul bucurestean va fi de calitate.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.