Un tribunal turc l-a condamnat pe Gica la 17 luni de puscarie cu suspendare pentru incidentul cu arbitrul Erol Ersoy din urma cu patru ani

Cariera lui Hagi in Turcia a cunoscut putine momente negative. In 2001 s-a petrecut cel mai important, iar acesta il urmareste si acum pe "Rege".

In 2001, Hagi era jucator la Galatasaray si la o partida cu Genclerbirligi arbitrul Erol Ersoy i-a aratat cartonasul rosu pentru proteste la un gol anulat. Reactia romanului a fost foarte dura: l-a scuipat, l-a injurat si chiar l-a lovit pe central, fiind cu greu scos de pe teren. "Tu esti de vina!", i-a strigat Hagi arbitrului, fiind scos de pe teren de coechipieri si de cel care ii este acum secund, Gavril Balint, in imbulzeala alegandu-se si acesta cu un pumn! Ersoy l-a actionat in instanta pe Hagi. Verdictul initial a socat: 17 luni de inchisoare!

Judecatorul a decis apoi urmatoarele pedepse pentru Hagi: doua luni de inchisoare pentru ca l-a scuipat pe arbitru in fata (insulta la adresa unui functionar public, condamnare comutata intr-o amenda de 442 de lire turcesti); opt luni de inchisoare pentru ca l-a calcat pe picior pe Ersoy (ultraj la adresa unui functionar public), pedeapsa comutata intr-o amenda de 1.200 de lire turcesti; sapte luni de inchisoare pentru ca l-a calificat drept hot pe Erol Ersoy in presa turca (insulte prin intermediul mass-media), condamnare comutata intr-o amenda de 1.215 lire turcesti. Astfel, amenda totala este de 2.857 de lire turcesti (1.770 de euro), insa judecatorul a hotarat ca respectiva amenda sa fie cu suspendare. Judecatorul a anuntat insa ca aceasta pedeapsa nu implica o interdictie pentru tehnicianul roman de a reveni in Turcia, insa Hagi se va alege cu un cazier.

Hagi: "Sunt dezamagit"

ProSport l-a contactat ieri pe Hagi chiar in momentul declansarii scandalului. "Regelui" nu i-a venit initial sa creada nivelul sanctiunii, apoi a aflat ca este vorba doar despre o amenda, dar a ramas suparat. "Sunt putin dezamagit, pentru ca am facut multe lucruri bune in Turcia. Acel incident s-a petrecut doar pe terenul de fotbal, iar pentru el am fost suspendat de federatie la momentul respectiv. Am crezut ca a trecut tot", a spus Hagi.

"Ar trebui sa le fie rusine! La cate a facut Gica pentru fotbalul turc, este absolut inimaginabil ce s-a intamplat. Probabil ca era nevoie de un exemplu. A fost o altercatie pe teren asa cum se mai intampla la meciurile de fotbal. Eram mai multi acolo, in jurul arbitrului. Dar nu a fost nimic atat de iesit din comun incat sa se ajunga la un proces."
Gica Popescu


Despre autor:

ProSport

Sursa: ProSport


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.