Nasu’ a anuntat cadoul de sarbatori pentru fotbalul romanesc: se preconizeaza pentru urmatorul an un deficit de peste 400.000 de dolari in vistieria federala. Forul intentioneaza sa-i recupereze din amenzi si din meciuri amicale

Presedintele Federatiei Romane de Fotbal (FRF), Mircea Sandu, a pornit intr-un nou mandat ghidat dupa aceleasi coordonate financiare. Seful fotbalului romanesc din ultimii 15 ani a anuntat ieri, intr-o conferinta de presa, ca se preconizeaza ca forul sa aiba un deficit de aproximativ 400.000 de dolari. In contextul in care nationala tocmai a ratat cea de-a treia calificare consecutiva la un turneu final si, astfel, a ratat ocazia de a primi o suma consistenta din partea FIFA in urma accederii pe tabloul principal al Cupei Mondiale din Germania, Nasu’ a estimat veniturile federale la aproximativ 4,5 milioane de dolari, in timp ce cheltuielile vor depasi cu putin suma de cinci milioane de dolari.

Sandu vrea sa creasca amenzile

Solutia redresarii situatiei pare sa o detina directorul general al FRF, Ionut Lupescu. "Politica noastra ar trebui schimbata putin, pentru ca pina acum primeam o suma mare de bani la calificari, iar de sase ani acest lucru nu s-a mai intimplat si trebuie sa ne gindim si la partea financiara. Trebuie sa luam modelul echipelor mari, Brazilia, Argentina, de a juca turnee cu echipe bune, in conditii benefice pentru FRF", a precizat Lupescu, acesta anuntind ca Romania ar putea juca in august la doua turnee in Japonia si in America. O alta solutie de a aduce bani a lansat-o Mircea Sandu, care sustine ca se vor mari amenzile acordate oamenilor din fotbal, Nasu’ condamnind faptul ca "forul responsabil cu apelurile a anulat sau redus niste sanctiuni fara o baza legala".

Vilcea reformeaza arbitrajul

Noul presedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor si-a intrat si el in atributii, Gheorghe Constantin anuntind o reforma a arbitrajului. "Vom restructura loturile de arbitri pe divizii, A, B si C, pentru ca e inadmisibil ca un arbitru sa stea cinci ani in lotul national si sa nu aiba nici un meci in Divizia A. Este o pacaleala. Sint multi arbitri in lotul national, in jur de 70. Pentru Divizia A vor ramine cel mult 24 dintre ei", a subliniat seful CCA.

Facilitati pe hirtie

Intilnirea conducatorilor din sportul romanesc cu oficialii Ministerului Finantelor pentru clarificarea problemelor legate de datoriile cluburilor se pare ca va da roade. In urma discutiilor cu ministrul Sebastian Vladescu, s-a stabilit ca Agentia Nationala pentru Sport sa initieze un act normativ prin care sa se esaloneze plata datoriilor istorice cu conditia unor intelegeri individuale care sa le interzica noilor societati sa faca alte datorii. Actul in speta a fost redactat de ANS, fiind in acest moment pe masa Ministerului Finantelor. Potrivit unor surse autorizate, in mare, doleantele conducatorilor au fost respectate, acestia asteptind acum ca solicitarile lor sa fie incluse pe ordinea de zi a guvernului.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.