Noul an pare sa fi inceput cu dreptul pentru sportul romanesc. Dupa nici o saptamana din 2005, Romania se poate mandri deja cu o calificare la un Campionat European gratie nationalei feminine de tenis de masa.

Pe alt plan, nationala de hochei se afla mai aproape ca oricand de o calificare in grupa mondiala a Campionatului Mondial.

Dupa o evolutie entuziasmanta, in fata unui public care si-a incurajat permanent favoritele, echipa feminina de tenis de masa a Romaniei s-a calificat la Campionatul European de la Aarhus (Danemarca), ocupand primul loc in grupa preliminara D, in urma victoriei, cu scorul de 3-0, obtinuta, joi, la Buzau, in fata reprezentativei Rusiei. In primul meci, Otilia Badescu a dispus de rusoaica Svetlana Galina cu scorul de 3-1 (10-12, 11-7, 11-7, 11-4), dupa care Elisabeta Samara a invins-o, cu 3-2 (11-8, 15-17, 11-7, 8-11, 11-8), pe Irina Kotikhina, iar Adriana Nastase Zamfir a trecut, cu 3-1 (11-2, 4-11, 11-2, 11-5), de Natalia Bolshakova. Ca urmare a ocuparii primului loc in grupa preliminara, Romania va fi cap de serie la tragerea la sorti pentru Campionatul European, programat in perioada 27 martie-2 aprilie. "Este o victorie importanta, pentru ca suntem acolo pe tablou si cresc sansele pentru o medalie. Multumim publicului pentru ca a fost alaturi de noi", a declarat Otilia Badescu, cea mai buna jucatoare a noastra.

Presedintele Federatiei Romane de Tenis de Masa, Cristinel Romanescu, a apreciat ca intalnirea cu echipa Rusiei a fost dificila. "A fost destul de greu, pentru ca am intalnit o echipa incomoda. Am avut emotii inca din primul meci, dar Otilia s-a concentrat si a revenit. Prin acest loc intai suntem mai aproape de medalii", a marturisit si presedintele federatiei.

Pe doi, dar la egalitate cu liderul

Reprezentativa de juniori a Romaniei a invins, tot joi seara, echipa Olandei cu 5-4 (3-0, 2-1, 0-3), in al treilea meci disputat in grupa A a diviziei a II-a a Campionatului Mondial de hochei pe gheata "under 20", care se desfasoara la Bucuresti. Pentru Romania au marcat Mihail Georgescu (9.53), Zsombor Antal (11.41, 39.52), Attila Kanya (18.31) si Ede Mihaly (29.18). In celelalte doua meciuri disputate in a treia zi a competitiei, Japonia a invins Lituania, scor 9-0, iar China a castigat in fata Serbiei-Muntenegru, scor 4-3.

Echipa Japoniei conduce in clasamentul grupei cu 6 puncte, urmata de Romania, cu acelasi numar de puncte, dar un golaveraj mai slab. Pe locurile urmatoare se afla Olanda (4 puncte), China (2 puncte), Serbia-Muntenegru si Lituania, fara nici un punct. Echipa clasata pe primul loc promoveaza in prima divizie, iar cea de pe ultimul loc va retrograda in a treia divizie a CM. Urmatoarele meciuri care se vor disputa sunt Serbia-Muntenegru - Lituania, Olanda - Japonia si Romania - China.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.