Titulatura este acordata de Federatia Internationala pentru Istoria si Statistica Fotbalului (IFFHS
Alaturi de Iordanescu, din zona Asia mai este nominalizat, la aceasta sectiune, si cehul Milan Macala (Al Ain/Emiratele Arabe Unite), invins de roman in finala Ligii Campionilor Asiei. Celelalte nume sunt ale antrenorilor echipelor ce au disputat semifinalele Ligii Campionilor europeni - Rafael Benitez (Liverpool), Carlo Ancelotti (AC Milan), Jose Mourinho (Chelsea) si Guus Hiddink (PSV).

Acest premiu este acordat din anul 1996, iar cel care l-a obtinut a fost Marcello Lippi, care antrena in acea perioada pe Juventus Torino. Ultimul detinator al titlului de "cel mai bun antrenor al anului" a fost Jose Mourinho (Chelsea Londra), pentru faptul ca a reusit sa castige cu FC Porto, in doua sezoane consecutive, Cupa UEFA si Liga Campionilor. Victoria lui Mourinho a fost una categorica, adunand 271 de voturi, in timp ce ocupantul locului secund, Arsene Wenger, a strans doar 86 de voturi.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.