Invitat in studio-ul emisiunii "Om la om", moderata de Florin Calinescu la TV Sport, Gheorghe Hagi a facut mai multe declaratii interesante despre subiectele de actualitate din fotbalul romanesc. Iata cateva fragmente din spusele "Regelui" fotbalului romanesc.

Cel mai important punct al discutiei a fost subiectul incendiar din ultimele zile legat de echipa de pe Bega, situatia lui Viorel Moldovan. Despre acest subiect, Hagi a declarat: "Fiecare om are modul lui de a gandi. Trebuie sa acceptam ca nu putem toti sa fim la fel si sa ne asteptam sa ne comportam la fel. In lucruri particulare, personale, dati-mi voie sa nu ma implic. In acest moment preoblema e pe masa domnului presedinte Marian Iancu. Primul jucator cu care am discutat cand am preluat pe Poli a fost Vio. Eu am incercat sa fac tot posibilul ca el sa ramana la noi. Cand am venit eu, Moldovan voia sa ramana la echipa, dar nu era 100% hotarat."

Despre ocazia de a prelua Steaua in vara acestui an, fostul mare jucator a punctat: "Din partea mea, nu s-a pus niciodata problema sa merg la Steaua. Gigi mi-a facut o oferta clara, dar pentru mine nu era deloc momentul potrivit. De-abia venisem in tara, nu stiam destule despre campionatul nostru, eu trebuia atunci sa stau sa vad cum e atmosfera in Romania, nu puteam sa ma arunc asa orbeste."

Hagi a dezvaluit de asemenea ca a dorit mult sa antreneze in fotbalul romanesc: "Inainte de Timisoara am avut o oferta foarte avantajoasa financiar de la Ankaraspor, cei de acolo chiar erau disperati sa ma aiba antrenor, dar eu aveam de gand sa antrenez in Romania. Apoi a venit oferta Timisoarei, acum trecuse perioada de tatonare, se putea spune ca eram in tema cu fotbalul romanesc, totul era in regula."

Intrebat despre situatia stadionului din Constanta, care nu-i mai poarta numele, Hagi a spus: "Nu pot comenta aceasta decizie. Poate ca nu se stie, dar eu am fost langa echipa atunci cand avea cea mai mare nevoie, cand erau cinci jucatori la echipa, in anul 2000, cand Farul era in B. Si cu bani foarte putin, dar am fost langa echipa. Am facut multe pentru Constanta, a fost un moment in care am vrut sa ma intorc la Constanta, dar nimeni de acolo nu mi-a facut niciodata vreo oferta."

Bineinteles, ca la fiecare final de tur, si Hagi a fost intrebat despre viitoarele achizitii ale formatiei sale in perioada de iarna. Tehnicianul a confirmat unele informatii si a fos rezervat in declaratii despre altele: "E adevarat ca de cand s-a terminat ultimul meci noi am avut unele contacte, si se pare ca in cazul lui Oprita conducerile s-au pus de acord, si mai trebuie doar acordul jucatorului. Si despre Izvoranu pot sa va spun ca e al nostru 100%. Cu ceilalti, Mazilu si altii, suntem in discutii, dar nu am avansat nici o oferta. Avem discutii cu in jur de 7 jucatori, doi trei pe fiecare compartiment, dar vom vedea ce vom reusi. Pana pe 8 ianuarie, cand avem reunirea lotului, vom incerca sa aducem ce putem si vom definitiva lista celor care vor pleca."

Se pare ca meciul pierdut cu Dinamo i-a lasat o impresie puternica fostului jucator al generatiei de aur, el declarand ca "am pierdut partida cu Dinamo printr-o greseala. Acea seara a fost a lui Moti, care a decis meciul prin eliminarea lui Mansour, si in plus au contat foarte mult solutiile pe care Dinamo le-a avut pe banca si le-a folosit, si au fost mai bune ca ale noastre."

Finalul a fost ca un fel de mesaj de sarbatori pentru fanii timisoreni: "Suporterii lui Poli sa stie ca vrem sa ii facem fericiti, ca jucam fiecare meci pentru ei, si vrem sa lucram bine in noul an."


Despre autor:

Saptamana Finaciara

Sursa: Saptamana Finaciara


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.