Cazul lui Mariko Daouda, care vrea sa paraseasca Romania din cauza modului in care este tratat, este unul din sirul lung de stranieri care nu au reusit deloc sa se acomodeze in lotul “cainilor”

Multi vin in tara noastra pentru ca la ei este o saracie mai mare decat in Romania. Altii considera trecerea prin Divizia A doar o trambulina spre campionatele puternice ale Europei. Oricum ar fi, daca ne referim strict la ceea ce s-a petrecut in Stefan cel Mare, statutul de strain nu se asocieaza mai deloc cu numele Dinamo. Experienta, mai ales a ultimilor ani, a dovedit ca nu este deloc usor pentru cei de peste hotare sa poarte tricoul ros-alb, scandalurile ce au insotit plecarile lor dovedind ca ambele parti ar fi avut de castigat daca transferurile nu s-ar fi realizat niciodata.

Practic discutiile au plecat din momentul in care Fouhami a fost acuzat ca a pierdut campionatul, atunci cand a gafat contra Rapidului. Marocanul a spus apoi ca Romania este o tara rasista. Nici despartirea de Okunowo, Meride sau Delwarte nu s-a facut in termeni amiabili. Ultimii doi chiar au dat clubul in judecata la Tribunalul Sportiv pentru a-si primii banii ce li se cuveneau.

Pape Diop a ajuns si el la tribunal, senegalezul acuzandu-l pe Ioan Andone ca le-ar fi spus suporterilor ca s-ar dopa. Mariko Daouda vrea sa plece definitiv din Romania dupa ce nu a putut sa se adapteze. Chiar daca oficialii i-au comunicat ca nu sunt de acord cu rezilierea contractului, ivorianul spune ca sotia sa insista sa se intoarca in Coasta de Fildes, urmand sa se decida in curand ce va face. Gaev a fost tot timpul rezerva pana cand concurent nu i-a mai ramas nici un roman.

Nici celalalt portar, Adnan Guso, nu e in apele lui. Conducerea nu i-a rezolvat nici acum problemele legate de permisul de munca si, mai mult, nu-l ajuta nici sa clarifice situatia familiei sale, pentru ca aceasta sa aiba dreptul de a locui legal in Romania. Totusi, puse una peste alta, concluzia ar fi ca daca esti strain nu e tocmai indicat sa semnezi cu Dinamo. Sulejman Demollari, cel mai bun

Pe la Dinamo a trecut si cel care a fost considerat cel mai bun stranier din campionatul romanesc, albanezul Sulejman Demollari. Tot la capitolul plusuri poate fi trecut si Mensah, ghanezul fiind de altfel primul jucator de culoare care a evoluat in Divizia A. Cei doi au imbracat tricoul "cainilor" acum 14 ani si n-au reprezentat decat cazuri izolate pentru modul in care fotbalistii de peste hotare s-au descurcat in Groapa.

Ionel Danciulescu: "De luni sunt la antrenamente"

Cu cateva ore inainte de a parasi China, Ionel Danciulescu a dialogat cu suporterii dinamovisti prin intermediul site-ului oficial al acestora, www.dinamomania.ro. "Duminica o sa fiu in Cotroceni pentru a vedea meciul FC National - Dinamo, iar de luni voi participa la antrenamente. Sunt convins ca Dinamo va iesi campioana de toamna", a spus atacantul despre situatia "cainilor". Danciulescu a povestit apoi fanilor despre aventura sa in tara Marelui Zid. "Bucataria chinezeasca nu prea mi-a placut. La inceput mi-a fost cel mai greu la Shandong Luneng, fiindca nu prea ma intelegeam cu baietii. Am invatat doar trei cuvinte in chineza: salut, multumesc si la revedere", a continuat "Danciu-gol". Acesta a facut si o dezvaluire: "Cand eram mic, tineam cu Universitatea Craiova".

S-a amanat intalnirea Nicolae Badea - Nicolae Berechet

Chestorul Nicolae Berechet a dezvaluit in exclusivitate, in editia de marti a ProSportului, ca va avea o intrevedere cu presedintele Consiliului de Administratie al lui Dinamo, Nicolae Badea, pentru a analiza situatia echipei. Desi cei doi trebuia sa se intalneasca marti seara, in cele din urma acest lucru nu s-a mai intamplat, ei avand doar o convorbire telefonica. In aceste zile, Badea si Berechet vor stabili data unei sedinte, la care vor participa toti actionarii ros-albilor, dar si antrenorul Ioan Andone, pentru a analiza evenimentele petrecute in ultimele doua saptamani in cadrul clubului din Soseaua Stefan cel Mare. Foarte probabil, aceasta noua intrunire va avea loc saptamana viitoare, dupa jocul de duminica impotriva lui FC National.


Despre autor:

ProSport

Sursa: ProSport


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.