Dupa 15 ani, Gheorghe Hagi revine in fotbalul romanesc. Plecat de la Steaua dupa Coppa del Mondo din 1990, "Regele" a cucerit lumea. Real Madrid, Brescia, Barcelona si Galatasaray - ca jucator, nationala Romaniei, Bursaspor si Galata - ca antrenor, au fost bornele carierei lui Hagi in afara tarii.

De astazi, Gica s-a intors acasa. La carma celei mai bogate echipe din Romania, Politehnica Timisoara. Aseara tarziu, Gica Hagi si Marian Iancu urmau sa bata palma pentru un contract de cinci ani. "Regele" va castiga 350.000 de dolari pe sezon, bani la care se adauga alte bonusuri. Gica va fi cel mai bine platit antrenor din istoria Diviziei A. El va avea un contract dublu fata de Oleg Protasov, tehnicianul Stelei. Hagi va lucra in aceeasi formula in care a pregatit pe Galatasaray, impreuna cu "secunzii" Gabi Balint si Zoli Iasko, plus preparatorul fizic Gianni.

Astazi, de la 15.30, Gica are programat primul antrenament la clubul alb-violet. Iancu i-a promis lui Hagi ca in pauza de iarna ii va aduce orice jucator doreste, indiferent de pret. seful Politehniicii va asigura un buget suficient pentru ca gruparea "viola" sa iasa campiona a Romaniei si sa participe in grupele Ligii Campionilor, inca din acest an! Patronii Politehnicii au dezvaluit de ce au renuntat la Olaroiu. "Cosmin si-a demonstrat limitele. Cu el la echipa, Timisoara nu ar fi ajuns ceea ce-si doresc toti banatenii: sa fie campioana", a spus patronul Marian Iancu.

Olaroiu, care avea contract cu Poli tot pe cinci ani, i-a condus pe timisoreni in returul campionatului trecut si in 12 etape din actualul sezon. Gruparea "viola" ajunsese pe pozitia a patra a clasamentului, la patru puncte de Steaua si la noua de liderul Dinamo.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.