Eliminarea celui poreclit "Ceapa" a ruinat tactica dinamovistilor in partea a doua. Iar norocul si-a mutat bagajele in tabara bulgarilor

Pretindea Andone deunazi ca Gazeta Sporturilor ar trebui sa-i ceara scuze clubului Dinamo. Nu cumva crede acum antrenorul dinamovist ca omul cel mai indreptatit sa-si ceara scuze este Baltoi? Acest jucator pe care doar Andone il crede fotbalist a ingropat aseara mai toate sperantele ciinilor la o primavara europeana.

E mare lista cu cei carora Baltoi trebuie sa le ceara iertare. Incepe cu colegii, carora le-a mincat meciul. Continua cu suporterii care au batut atita drum, presarat cu pumni si singe, pentru a-si incuraja favoritii printre care se numara. Si se termina cu antrenorul ce insista pentru el si cu conducatorii ce-i asigura un salariu cam mare pentru ceea ce arata.

Scuze mai pot cere si altii. Poate Pulhac, care a ratat o ocazie monumentala in final. Poate Zicu. Poate Cristea, care a "creat" golul bulgarilor. Poate ceilalti fundasi, prea imobili la respectiva actiune. Greselile lor sint insa omenesti, fac parte din joc, trebuie acceptate ca atare. Cea a lui Baltoi insa, nu. Un gest idiot nu poate avea scuza.

Nu vom sti niciodata cum s-ar fi terminat meciul daca s-ar fi jucat 11 contra 11. Pentru ca Dinamo, iesita dintr-o prima repriza amortita, dadea semne ca poate rezolva meciul. La pauza, majoritatea ziaristilor bulgari prezenti la masa presei se mirau de condescendenta vecina cu teama pe care Dinamo o afiseaza in fata unui rival deloc fioros.

Andone a sesizat acest lucru. Si a ordonat alor sai pasul inainte. O mutare ce implica si riscuri, pe care Dinamo le-a survolat, scapind cu bine din doua situatii mari. Dar tocmai cind lucrurile pareau ca merg spre bine, Baltoi s-a trezit agresiv. Atunci s-a rupt ceva in angrenaj, desi, spre meritul sau, Andone n-a ordonat retragerea, iar Dinamo a pus destula presiune pe adversar. Destinul insa nu-i intotdeauna cum ni-l dorim. Citeodata, ne mai trage si un pumn in gura. Un pumn reprezentat aseara de golul lui Angelov, marcat cu o secunda peste terminarea celor 3 minute de prelungiri.

Ce atmosfera!

Dinamovistii au fost primiti aseara cu maxima ostilitate pe stadionul "Gheorghi Asparuhov", fanii lui Levski afisind bannere jignitoare la adresa rivalilor din Stefan cel Mare. Dupa ce Sofia a fost zguduita de doua asasinate in ultima luna, soferul unei celebre avocate a fost si el ucis in noaptea de dinaintea meciului, asa ca masurile de securitate pe arena au fost draconice. Cu o ora inainte de meci, trei sferturi dintre locuri erau ocupate, o mare de steaguri alb-albastre si fluieraturi intimpinind iesirea pe gazon a elevilor lui Andone. Pe tot parcursul meciului, bulgarii si-au sustinut frenetic echipa (foto), dovedindu-si pe deplin faima de cei mai rai suporteri din tara vecina.

Niculescu a ramas pe margine

Desi a iesit la incalzire inca din prima repriza, atacantul Claudiu Niculescu nu a mai fost introdus in teren de Ioan Andone. Dupa eliminarea lui Baltoi, antrenorul lui Dinamo a preferat sa nu riste, apelind la Florin Bratu, cel care l-a substituit pe Stefan Grigorie. Ultimul meci al lui Niculescu a fost cel cu Everton (5-1) din Stefan cel Mare, pe 15 septembrie.

Gestul lui Baltoi

Avertizat in prima repriza (foto) pentru un atac intirziat intr-o zona neutra a terenului, Alex Baltoi a fost eliminat in minutul 62, dupa ce a luat si al doilea cartonas galben. Atacantul dinamovist a busculat un fundas sofiot care proteja mingea pe linia de fund, iar "centralul" Ivanov n-a stat pe ginduri, trimitindu-l pe Baltoi la vestiare. Toti cei de pe banca de rezerve a "ciinilor" au protestat vehement, considerind ca expluzarea "virfului" a fost dictata cu foarte multa larghete.

CELALALT MECI AL GRUPEI / Heerenveen - TSKA Moscova 0-0
Favorabil lui Dinamo

Invinsi la Sofia, dinamovistii nu s-au departat prea tare de calificare datorita remizei dintre Heerenveen si moscovitii de la TSKA. Intr-o disputa alerta, ambele formatii au dispus de destule oportunitati de a marca. Scorul alb nu l-a pastrat atit inexactitatea executiilor la finalizare, cit paradele celor doi portari, extraordinari la citeva faze.

SC HEERENVEEN - TSKA MOSCOVA 0-0

HEERENVEEN: Waterman - Kissi, Breuer, Seip, Drost - Pranjici, Bosvelt, Ugur Yildirim (73 Bruggink), Derveld - Huntelaar, L. Nilsson (63 Samaras). Antr. G. Verbeek

TSKA: Akinfeev - Semberas, Ignasevici, A. Berezutki - Gusev, Rahimici, Odiah, Jirkov (65 Krasici), Aldonin - Vagner Love (80 Samodin), Daniel Carvalho. Antr. V. Gazaev
A arbitrat Martin Ingvarsson (Suedia)


Despre autor:

Gazeta Sporturilor

Sursa: Gazeta Sporturilor


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.