Ioan Becali a inveninat atmosfera in vestiar la Dinamo. Antrenorul Ioan Andone e resemnat si pare incapabil sa redreseze situatia

Eliminata din Cupa Romaniei, Dinamo s-a prabusit si in campionat. Debandada a pus stapanire pe "caini", la meciul de pe teren propriu cu Jiul Petrosani, disputat sambata, cu "portile inchise", si terminat la egalitate, scor 1-1. Caderea "ros-albilor" este, aparent, inexplicabila. Seriei de victorii cu cinci goluri i-au urmat meciuri caracterizate de indolenta si lipsa de angajament a fotbalistilor, la care se adauga resemnarea si neputinta antrenorului Andone de a redresa corabia. Echipa se afla la pamant, iar un esec la Sofia, joi, i-ar putea fi fatal lui "Ando", care este asteptat la cotitura de conducerea executiva, in frunte cu presedintele Ioan Becali.

Dinamo spera sa castige meciul cu Jiul la "masa verde". Oficialii "cainilor rosii" au atasat o contestatie la foaia de joc, urmand ca azi sa depuna un memoriu la FRF. Astfel, Jiul ar putea plati scump pentru faptul ca n-a achitat la timp suma de transfer pentru jucatorul Ciprian Petre catre divizionara secunda Juventus Bucuresti.

Fotbalistul Jiului sustine ca si-a informat propria conducere ca n-are drept de joc in "Groapa"! "Cei de la Dinamo se fac de ras cu astfel de contestatii", au replicat ieri petrosanenii. Litigiul se va judeca maine.

Enigmele "Falcosului"

Ioan Andone nu mai stie ce sa creada, stiut fiind ca Becali ii poarta sambetele. "Ma "lucreaza" jucatorii?" si "Ce trebuie sa schimb, ca sa indrept situatia?" - sunt intrebarile pe care si le pune antrenorul. La meciul cu Jiul, tehnicianul n-a avut reactie. "Curios, toate au fost pe dos la acest meci. S-au comis gafe incredibile. S-au acumulat prea multe", a rabufnit "Falcosul", care ieri a refuzat sa dea detalii. Sigur este ca Andone, caruia la vara urmeaza sa-i expire angajamentul, n-are de gand sa-si dea demisia. Sustinatorul neconditionat de pana acum al "Falcosului", Nicolae Badea - presedintele Consiliului Director - a declarat recent, mai in gluma, mai in serios: "Nu i-am prelungit contractul lui Andone, fiindca nu se afla in ultimele sase luni de contract".

Cornel Dinu da iarasi tarcoale echipei, participand la sedinta din vestiar de saptamana trecuta, cand Becali i-a criticat dur pe fotbalisti.

Si "fratele" a intrat in vestiar!

Vestiarul "cainilor" sta sa explodeze. Dupa ce, saptamana trecuta, Becali s-a dat la jucatori, un alt episod elocvent pentru starea de fapt din sanul echipei Dinamo s-a petrecut inaintea meciului cu Heerenveen. Atunci, impresarul Victor Becali si fratele sau, presedintele executiv Ioan Becali, au intrat peste Gabriel Tamas. "Vrem sa te rascumparam de la Spartak Moscova. Trebuie sa accepti insa diminuarea contractului", i-ar fi zis "fratele" Victor. "Nu vreau! Mai bine ma intorc la rusi, decat sa accept conditiile voastre! Daca nu, ma las de fotbal!", a fost replica taioasa a lui Tamas, cunoscut ca un tip rebel.

Sambata noapte, el s-a batut, in discoteca "No Problem" din Brasov, cu un suporter stelist. Andone l-a invoit de la antrenamentul de ieri.

Antrenorului i se pregateste un alt experiment. In "Groapa" urmeaza sa fie adusi, pentru "reciclare", fotbalisti care au dat chix in strainatate, gen Flavius Stoican si Cosmin Barcauan.

Multescu: "Arat foarte bine!"

In prima repriza a meciului din "Groapa", portarul Catalin Multescu a parasit terenul accidentat la tendonul piciorului stang. "Am piciorul in ghips. As fi vrut sa joc tot meciul, ca sa le pot darui tricoul celor de la Dinamo, ca sa ma tina minte! Puteau sa ma cumpere acum trei ani, dar au preferat pe altcineva, iar eu a trebuit sa plec la Zimbru Chisinau. Acum arat foarte bine! Sunt suplu si in vana", ne-a spus ieri fiul fostul international. "Am jucat la juniori pentru Dinamo, dar am fost indepartat cu timpul. Acum le-am dat peste bot "cainilor"!".

S-a impacat cu Mircea Rednic

Printre necazuri legate de situatia echipei, Andone are o satisfactie. A facut pace cu fostul sau amic, Mircea Rednic, actualul antrenor al formatiei FC Vaslui. "Am discutat la telefon cu Mircea", a confirmat ieri Ioan Andone, fara sa ofere amanunte. "Puriul" a fost cel care a facut primul pas spre impacare, contactandu-l in acest sens pe secundul dinamovist Iulian Mihaescu, precum si pe sotia lui "Ando".

Multa vreme, Andone a refuzat sa-i raspunda la telefon fostului sau prieten, pe care l-a acuzat ca a complotat impotriva lui impreuna cu Cristi Borcea, cu scopul de a-i lua locul pe banca tehnica a echipei Dinamo. "Ando" si "Puriul" au copilarit impreuna, la Hunedoara, alcatuind, mai apoi, cuplul de fundasi centrali in "Groapa".

"Pentru sarmanii din Petrosani"

In tabara Jiului, jucatorii si antrenorii traiesc sentimente amestecate. La scorul de 0-0, petrosanenii au irosit doua ocazii imense de gol. "Am pierdut doua puncte. Jucatorii au acuzat o stare de oboseala dupa meciul de Cupa. Trebuia sa ramanem la Brasov, nu sa fim pe drumuri. N-am avut insa destui bani pentru cazare", declara tehnicianul Ionut Chirila.

"Raman un dinamovist. Dedic acest punct oamenilor sarmani din Petrosani, care traiesc cu 100 de dolari pe luna", a mai spus fiul fostului mare cronicar sportiv. Aflat in relatii reci cu Ioan Becali, care a profitat de pe urma muncii sale - in cazul jucatorului Nicolae Mitea - Chirila a batut in retragere: "Nu vreau sa dezvolt subiectul. La sfarsitul meciului, Becali si Borcea mi-au intins mana si m-au felicitat".

Fiul lui Cocos, pe filiera "cainilor"

Baiatul lui Dorin Cocos, sotul fostului consilier prezidential Elena Udrea, este legitimat la echipa de fotbal Unirea Urziceni II, care activeaza in Divizia C. Initial, copilul a fost adus de tatal sau sa sustina o proba de joc la grupa ‘87 de la FC Dinamo. Baiatul n-a fost oprit in lot, fiind cedat mai departe, tot pe "filiera Dinamo", la Unirea Urziceni, formatie din Divizia B pregatita de cuplul Marin Dragnea si Costel Orac, doi fosti componenti ai gruparii din Soseaua Stefan cel Mare.

Din pricina faptului ca si cerintele de la esalonul secund erau prea ridicate pentru potentialul odraslei lui Cocos, "tanara speranta", care evolueaza pe postul de fundas dreapta, a fost trimisa in "exil" la Unirea Urziceni II, sub comanda lui Costel Stanici.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.