Pentru prima data, Elisabeta Lipa, detinatoarea unui impresionant palmares sportiv, va participa la "Stafeta olimpica". Reputata canotoare va purta flacara olimpica pe strazile orasului Roma, pe data de 9 decembrie 2005. Primul dintre cei 10.000 de alergatori care va avea onoarea de a duce focul olimpic pe pamantul Italiei va fi maratonistul Stefano Baldini, castigator al medaliei de aur la Jocurile Olimpice de la Atena, in ziua de 8 decembrie. Numeroase alte personalitati din sport, business, arta si cultura vor purta torta care va trece prin toate regiunile Italiei, urmand sa ajunga la Torino in data de 10 februarie 2006, la ceremonia deschiderii Jocurilor Olimpice de iarna.

Din Romania va mai participa la acest eveniment si Octavian Morariu, presedintele Comitetului Olimpic si Sportiv Roman. Cei 10.000 de purtatori ai tortei vor alerga 11.300 de kilometri, timp de 64 de zile, prin 61 de orase ale Italiei. Craciunul "olimpic" va fi sarbatorit in Palermo, iar noul an, in Napoli. "Sa porti torta olimpica prin Roma, sa duci focul sacru spre locul unde se vor desfasura Jocurile Olimpice, mi se pare a fi un gest nobil, la care aspira orice campion olimpic. Ma simt onorata", a declarat Elisabeta Lipa.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.