Steaua Suki a cistigat pentru al doilea an consecutiv, tot printr-un gol de aur, finala Cupei Romaniei la hochei pe gheata, invingind cu scorul 4-3 echipa SC Miercurea-Ciuc.

Lipsita de fastul finalei din editia precedenta, disputata la Bucuresti, care l-a avut printre spectatorii de seama pe insusi presedintele tarii, Traian Basescu, finala Cupei Romaniei din sezonul 2005/2006 s-a facut remarcata prin disputarea in premiera a ultimei runde a unei competitii nationale la Gheorgheni. Tribunele patinoarului artificial din localitate au fost luate cu asalt de peste cei 1.000 de oameni veniti sa-si incurajeze favoritii, numarul suporterilor ciucani fiind net superior micului grup de suporteri stelisti care au insotit echipa.

Desi bucurestenii au venit cu majoretele pe post de galerie, trivialitatile nu au lipsit, dar au fost mult mai reduse fata de alte editii. "Nu voi face nici un fel de sesizare, sint bucuros ca am cistigat competitia. Noi promovam fair-play-ul, dar pentru acest lucru CNCD, aceeasi institutie care ne-a amendat pe noi, s-ar putea autosesiza", ne-a declarat presedintele Stelei, Cristian Cirlan.

Dubla treime

La fel ca anul trecut, la sfirsitul timpului regulamentar de joc scorul era egal, 3-3, prin golurile inscrise de Lupascu, Kostandi si Nicolescu, pentru stelisti, si Filip, Szocs, Mincak, pentru harghiteni. Prima repriza a fost dominata de Steaua care parea sa isi treaca in cont o victorie facila, dupa primele 15 minute avind un avantaj de trei goluri pe tabela, ciucanii reducind din diferenta doar cu un minut inainte de final.

Repriza secunda a fost alba in privinta golurilor, insa cei care au iesit la rampa au fost portarii celor doua formatii, Hristina, pentru Ciuc, si Catrinoi, pentru Steaua. Paradele lor au facut ca rezultatul sa ramina neschimbat, meciul reluindu-se de la 3-1 pentru Steaua. Ultima repriza a fost dramatica, echipa harghiteana egalind, dar nereusind sa se desprinda chiar daca militarii aveau, la un moment dat, cu doi oameni mai putin pe gheata.

Ucraineanul de aur

Cel care a facut diferenta aducind trofeul pentru al doilea an consecutiv "ros-albastrilor" a fost ucraineanul Evgheni Pisarenko, care a marcat golul de aur in ultimele minute ale primei reprize de prelungiri. "Meciul a fost strins si chiar daca aveam la inceput o diferenta de trei goluri, toti stiam ca meciul va fi cistigat doar la un punct diferenta. Sint bucuros ca ne-am aparat trofeul cistigat anul trecut si ca am aratat ca sintem mai uniti ca echipa si avem linii mult mai echilibrate decit ciucanii", ne-a declarat Evgheni Pisarenko, marcatorul "golului de aur". Stelistii isi reiau pregatirile pentru turul doi al Cupei Continentale, care va avea loc la sfirsitul acestei saptamini in Lituania.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.