Samy Hyypia spune ca jucatorii cehi vor avea viata grea la Helsinki. Iar Eremenko ne linisteste: "Vom lupta si pentru voi"

Luminile inca nu s-au stins pe Olympiastadion, dar spectatorii s-au imprastiat. Grupurile de scolari, veniti cu clasa la meci, agita si la intoarcere steguletele alb-albastre. Suporterii "suomi" nu par nici tristi, nici furiosi, au un fel de fatalism indirjit, pe care-l vezi si la jucatorii lui Heliskoski.

Linga grilajul care desparte presa de fotbalisti, in zona mixta, Hyypia vorbeste despre infringere cu voce joasa, stapinita, intr-o engleza aproape impecabila. "Am gresit ca v-am lasat prea multe spatii. Nu ne-am creat ocazii si n-am reusit sa ne impunem jocul", a punctat capitanul Finlandei. Urmatoarea intrebare ne sta pe buze: "Ii veti ajuta pe romani?". "Vom incerca sa-i batem pe cehi, asta-i sigur. Cred ca vor avea viata grea aici, mai ales ca vin dupa esecul cu Olanda". "Dar ai fost coleg si cu Baros, si cu Smicer. N-o sa te convinga sa o lasi mai moale?", riscam o continuare a dialogului. Samy pare infuriat: "Ei ma cunosc si nu o sa astepte nimic de la mine. Iar daca asteapta, asteapta degeaba".

Apare si Eremenko. Are aerul unui copil care tocmai a facut o boacana. "Romanii au jucat bine, n-am putut sa ne desfasuram", spune "virful" lui Lecce. Cind vine vorba despre stimulentele financiare, vedeta "suomi" ride jenata. "Nu e nevoie de bani ca sa ne mobilizam contra cehilor. Trebuie sa le aratam de ce sintem in stare, pentru ca in tur au avut mare noroc. Romanii sa stea linistiti, vom lupta si pentru ei".

CALCULE
Nu ne putem califica direct de pe locul 2

Pentru a afla cele mai bune doua echipe de pe locurile secunde care merg si ele direct la Mondiale, primul criteriu de departajare este punctajul. Dar, la grupele de 7, nu se iau in calcul rezultatele cu ultima clasata. In cazul Romaniei, pierde 4 puncte daca Armenia incheie pe locul 7 (varianta favorabila, caci, daca ar fi Andorra, ar ramine fara 6 puncte si orice discutie ar fi inutila) si ajunge de la 25 la 21. Polonia (24p), Anglia (22p), ambele din grupa a 6-a, si Croatia (23p), din grupa a 8-a, sint deja calificate, indiferent de pozitia ocupata. Suedia, tot din grupa a 8-a, are 21 de puncte, ca si Romania, dar urmatorul criteriu este golaverajul. Scandinavii, care mai au un joc, acasa cu Islanda, au 27-3, iar noi 16-9, daca eliminam golurile cu Armenia.

Se va juca de la 18:30

Desi pe paginile de internet ale UEFA si FIFA figura ieri ora 20:30, meciul cehilor de la Helsinki va incepe de fapt la 18:30, ora Romaniei. Explicatia devansarii? Infrinta simbata (0-2), echipa lui Karel Bruckner nu mai poate emite pretentii la locul 1, acontat deja de "portocala mecanica", astfel ca miercuri, programarea confruntarii cu Finlanda la aceeasi ora, 20:30, cu startul partidei Olanda - Macedonia nu-si mai are rostul.


Despre autor:

Gazeta Sporturilor

Sursa: Gazeta Sporturilor


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.