Brazilianul Carvalho a fost cumparat de o retea de pariori

Dupa Germania, scandalurile privind coruperea arbitrilor pentru ca anumiti pariori sa inregistreze castiguri foarte mari au izbucnit in Brazilia. In urma cu o saptamana, publicatia "Veja" a dezvaluit ca mai multi cavaleri ai fluierului din campionatul brazilian s-au lasat mituiti pentru a aranja rezultatele anumitor partide in favoarea unei retele de pariori pe internet.

Personajul principal din aceasta poveste e Edilson Pereira de Carvalho, care, dupa ce a petrecut cinci zile la inchisoare, a recunoscut ca s-a lasat mituit. "Am fost sedus de ideea de a castiga usor niste bani. Am facut acest lucru fiindca am vrut sa-l fac. Stiu ca sunt terminat ca arbitru", a marturisit Carvalho, care a fost suspendat deja de FIFA.

Partidele se vor rejuca

Rezultatele anchetei si spovedania arbitrului au determinat Tribunalul superior de arbitraj sportiv (STDJ) din Brazilia sa ordone duminica anularea rezultatelor inregistrate in unsprezece partide conduse in acest sezon de Carvalho. "S-a dovedit ca arbitrul a fluierat intr-un singur sens", a declarat Luiz Zveiter, presedintele STDJ. De asemenea, au fost anulate toate cartonasele galbene si rosii aratate de Carvalho in aceste meciuri, care vor fi rejucate pana la data de 4 decembrie, cand se incheie campionatul. Tribunalul l-a luat in vizor si pe Armando Marques, care a demisionat vineri din functia de presedinte al Comisiei de Arbitri. Dupa izbucnirea scandalului, un alt arbitru, Paulo Danelon, a admis ca a primit 13.000 de dolari pentru trucarea unor rezultate.

Cele 11 partide

Vasco da Gama - Botafogo 0-1
Ponte Preta - Sao Paulo 1-0
Paysandu - Cruzeiro 1-2
Juventude - Figueirense 1-4
Santos - Corinthians 4-2
Vasco da Gama - Figueirense 2-1
Cruzeiro - Botafogo 4-1
Juventude - Fluminense 2-0
Internacional - Coritiba 3-2
Sao Paulo - Corinthians 3-2
Fluminense - Brasiliense 3-0


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.