Dupa ani de asteptari si multe fonduri externe, FRF inaugureaza astazi investitia de la Mogosoaia, botezata pompos Academie de Fotbal.

Aproape toata crema fotbalului romanesc se stringe astazi la Mogosoaia, pentru inaugurarea Centrului de Pregatire si a Academiei de Fotbal. A doua investitie de anvergura a presedintelui Mircea Sandu in aproape 15 ani are o istorie lunga, care incepe in 1996. Demararea lucrarilor a fost insotita de multe semne de intrebare, de notorietate fiind decontarea a aproape 300.000 de dolari pentru saminta de gazon. "Marfa" a putrezit insa in depozite, fiind nevoie de inca o plata pentru achizitio-narea unui nou transport de seminte.

Investitie de 3,6 milioane de euro

Tiris-grapis, lucrarea a ajuns la final, dupa ce acum aproape trei ani a mai fost insotita de un scandal: FRF a deturnat aproape 150.000 de euro trimisi de UEFA pentru centrele de juniori ale cluburilor din prima liga si i-a folosit la Mogosoaia. In urma dezvaluirilor din presa, LPF a actionat complice la aceasta deturnare de fonduri care o afecta in mod direct, cedind banii federatiei pentru a o scapa de necazuri cu Justitia. A fost o mutare de maestru a lui Dumitru Dragomir, care a mai capatat un atu in fata lui Mircea Sandu. Costul final al lucrarii este estimat la 3,6 milioane de euro, majoritatea proveniti din fonduri trimise de FIFA si UEFA.

Vine Platini

In ciuda acestor probleme, lucrarea este o reusita. Terenurile arata impecabil, hotelul este ultramodern, iar conditiile de pregatire si refacere sint la nivel inalt. FRF a invitat aproape 500 de personalitati ale fotbalului romanesc si mondial, plus personalitati politice din Romania. FIFA si UEFA vor fi reprezentate de Michel Platini, omul care l-a facut sef al fotbalului mondial pe Joseph Blatter dupa retragerea lui Havelange. Sint asteptati sa participe la eveniment Traian Basescu si Calin Popescu Tariceanu, ambii contestatari ai lui Mircea Sandu.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.