Iesirea lui Gica Popescu din impresariat a dat nastere la speculatia cum ca "Baciul" ar dori sa candideze, in decembrie, la presedintia FRF. Deocamdata, aceasta este doar o ipoteza alimentata de declaratiile fostului international, care nu a exclus posibilitatea confruntarii cu Mircea Sandu. "Orice este posibil. Daca voi candida, inseamna ca am o strategie bine pusa la punct", a spus Popescu. Cei care sunt de parere ca a venit timpul ca "Nasul" sa fie inlocuit l-au "adoptat" imediat pe fostul impresar.

"Cred ca, dintre toti, numai Gica Popescu ar avea sanse impotriva lui Mircea Sandu", a declarat Dorinel Munteanu, sintetizand opinia generala. Intr-adevar, "Baciul" are o prestanta care ii permite macar sa spere ca ii poate pune probleme actualului presedinte. El este cel putin la fel de cunoscut ca Mircea Sandu in fotbalul mondial, datorita performantelor din timpul carierei de fotbalist si contactelor stabilite ca impresar. In plus, pe plan intern, Popescu poate miza pe o imagine mult mai buna decat Sandu.

Multi, dar fideli

Oricate argumente logice ar exista in favoarea lui Gica Popescu, acesta are sanse infime sa castige o lupta cu Mircea Sandu. In cei cincisprezece ani de cand se afla in fruntea FRF, "Nasul" a stabilit legaturi trainice cu reprezentantii cluburilor din diviziile inferioare, care nu l-au tradat niciodata pana acum. Cum acestia reprezinta majoritatea in Adunarea Generala, Gica Popescu si sustinatorii sai se pot da si peste cap, ca tot nu vor putea schimba rezultatul votului. Gurile rele spun ca ei nu isi vor schimba optiunea "peste noapte" pentru ca "ar fi la mana lui Mircea Sandu". Lor li se alatura reprezentantii juniorilor si fotbalului feminin.

De partea cealalta, Gica Popescu ar putea fi votat numai de cativa presedinti din Divizia A, in conditiile in care multi dintre conducatorii prim-divizionarelor si-au exprimat atasamentul fata de "Nas".

'Nasu’>> se crede fara rival

Presedintele FRF, Mircea Sandu, nu ia in serios posibila candidatura a lui Gica Popescu la presedintia Federatiei, lasand sa se inteleaga ca, momentan, fostul capitan al "Generatiei de aur" nu poate reprezenta un contracandidat serios pentru alegerile din decembrie de la Casa Fotbalului. Mircea Sandu a fost prezent, ieri, la Centrul de la Mogosoaia, pentru a face receptia noului sediu al Academiei de Fotbal construite acolo. Intrebat de o echipa a TVR daca-l va invita la festivitatea de luni si pe Gica Popescu, Nasu’ a spus: "Sigur, si pe el, si pe toata lumea care e dispusa sa vina". "Si daca Popescu vrea sa ramana?", a continuat reporterul, sugerand varianta ca "Baciul" sa ramana, de fapt, la Federatie. Mircea Sandu a raspuns ironic: "Sa ramana, nici o problema, avem spatiu de cazare suficient". Apoi a adaugat: "Nu sunt in concurenta cu Popescu. Eu sunt presedinte de Federatie. Daca ar fi vorba de un alt presedinte de federatie, atunci am putea vorbi despre concurenta".

Ionut Lupescu ar candida si el

Cu toate acestea, antrenorul Sportului, Dan Petrescu, s-a aratat de acord pentru o eventuala candidatura a lui Gica Popescu la presedintia FRF:

"Gica e un conducator innascut. Il voi suna si il voi ruga sa candideze. Are bani destui si nici un alt interes decat sa faca ceva bun pentru fotbalul romanesc". Florin Prunea este, si el, de parere ca "ar fi bine ca Gica sa candideze. Are experienta, a jucat la mari cluburi. Eu cred ca vor mai fi si alti candidati. O echipa Gica Popescu-Lupescu ar fi una redutabila. Totul este sa aiba un program serios".

Curios, printre putinii oameni din fotbal care nu aflasera, ieri, ca Gica Popescu a decis sa renunte la impresariat si ca este foarte probabil sa candideze la sefia FRF era Ionut Lupescu: "Nu am auzit nimic. N-am vorbit cu el si nu stiu cat de mult isi doreste sa intre in cursa pentru postul de presedinte, dar, daca o va face, e foarte bine. Fiecare are sansa lui.

Daca va exista un curent de opinie printre conducatorii de cluburi care vor schimbarea legislatiei si ei cred ca as putea face asta, ma voi gandi sa candidez si eu la alegerile din decembrie!", a incheiat "Kaiserul".


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.