Francezul, care l-a eliminat pe Pavel in semifinale, a trecut ieri, in ultimul act al turneului, cu 6-3, 6-4, de rusul Andreev, care il eliminase pe Hanescu * La dublu, Pavel si Hanescu au pierdut finala

Tenismanul francez Florent Serra a castigat ieri turneul BCR Open Romania (a 10-a editie), dotat cu premii in valoare totala de 323.250 de euro. Serra l-a invins in finala, cu scorul de 6-3, 6-4, pe rusul Igor Andreev. Pentru castigarea turneului de la Bucuresti, Serra va primi 35 de puncte ATP si un cec de 44.100 de euro, in timp ce Andrrev se multumeste cu 24 de puncte ATP si 26.000 de euro. Partida a fost intrerupta in primul set, la scorul de 3-0 pentru Serra, din cauza ploii, dar a fost reluata ulterior. Din pacate, nici in acest an romanii n-au reusit vreo victorie in turneu.

Victor Hanescu si Andrei Pavel au esuat sambata dupa-amiaza in tentativa lor de a disputa finala, urmand a primit cate 15 puncte ATP si cate 15.300 de euro. Prima semifinala s-a disputat intre Victor Hanescu, cap de serie numarul 4, si rusul Igor Andreev, finalistul de anul trecut de la BCR Open. Jucatorul roman a pornit in forta, conducand cu 3-0 si adjudecandu-si apoi setul cu 6-4. Lui Hanescu i-a intrat totul in fata unui adversar tenace, care nu a cedat usor, reusind sa salveze sase mingi de meci inainte de a fi invins in primul set. Si runda a doua a mers bine pentru tenismenul roman, sustinut frenetic de o arena arhiplina, el aflandu-se tot timpul la carma jocului. Andreev a impresionat insa din nou printr-o putere de concentrare fantastica mai ales sub presiunea rezultatului. Trei mingi de meci salvate, in conditiile in care lui Hanescu nu prea i-a intrat primul serviciu, apoi castigarea setului, 7-6 (6-2) si egalarea la unu. In runda decisiva Andreev a profitat de caderea fizica si psihica a lui Hanescu si s-a impus clar, 6-3, intrand din nou in finala turneului.

Ratarea este cu atat mai amara, cu cat romanul ar fi putut juca ieri prima sa finala dintr-un turneu ATP. Hanescu trebuie sa se multumeasca insa cu acest parcurs mult superior celui de anul trecut si cu cele 15 puncte ATP si cecul de 15.300 de euro. "Sunt fericit cu jocul si rezultatul meu. Am demonstrat ca pot juca cu cei mai buni jucatori pe zgura din lume si sa ii termin fara probleme in doua seturi. Din pacate cu Andreev a fost mai greu. Pana la 5-2 in setul doi am jucat incredibil de bine, imi ieseau toate loviturile, dar apoi s-au complicat lucrurile", a spus Hanescu la finalul meciului. "Imi va fi greu sa uit acest meci, desi mi s-a mai intamplat sa pierd astfel. Caderea mea a fost mai mult fizica decat psihica, dar recunosc ca m-a afectat si pierderea setului doi", a afirmat romanul.

Hanescu a adaugat ca l-a deranjat faptul ca adversarul sau a chemat medicul in setul doi, intr-un moment important al meciului. "M-a cam scos din joc cand a chemat medicul si m-a deranjat ca a tras de timp. Publicul a fost alaturi de mine, chiar daca m-a deranjat, uneori, cand spectatorii strigau", a spus Hanescu. La randul sau, Andreev a admis ca a avut sansa. "Norocul a decis azi invingatorul, pentru ca amandoi am jucat foarte bine. Totul tine de psihic. A fost incredibil. Cand esti condus, nu te mai gandesti la scor, ci incerci sa joci cat mai bine. Pentru mine totul a iesit perfect astazi. Se pare ca este turneul meu preferat, pentru ca mereu am jucat foarte bine aici. Voi incerca anul acesta sa castig finala", a afirmat Andreev.

Pavel: "Trebuia sa fiu mai ofensiv"

Dupa-amiaza nefericita a continuat pentru romani si in cealalta semifinala, in care Andrei Pavel pleca din postura de mare favorit in fata francezuluiA Florent Serra, jucator venit din calificari. Ca si in meciul precedent, suspansul a fost maxim, fiindca jucatorul roman a condus cu 1-0 la seturi, unul obtinut cu multa munca, in tie-break: 7-6 (5). Si Pavel a cedat fizic, pierzand fara drept de apel urmatoarele doua runde 2-6, 3-6, incheind astfel o seara la capatul careia fanii romani ar fi vrut sa sarbatoreasca o finala romaneasca la BRC Open. Din pacate, nici macar unul dintre jucatorii romani nu a izbutit calificarea in ultimul act al competitiei de simplu de la Bucuresti.

"Mi-a lipsit de la inceputul concursului sa fiu ofensiv, m-am aparat tot timpul. Am luptat tot concursul ca sa ajung aici. Am avut si ghinion, lui i-au intrat foarte multe mingi. Trebuia sa fiu mai relaxat. M-am pus singur sub presiune. Mi-a parut rau ca Hanescu a ratat calificarea in finala, dar acest lucru nu m-a afectat pe mine, in meciul de simplu. Publicul nu m-a deranjat, a fost fantastic. Imi pare rau ca dupa o zi atat de frumoasa, cum a fost cea de ieri (n.r. vineri), a venit una atat de trista", a spus Pavel.

La randul sau, Florent Serra, cel care l-a eliminat si pe Victor Crivoi in primul tur, a declarat ca publicul a fost un adversar in plus pentru el.

"N-am jucat foarte multe turnee ATP anul acesta. La Bucuresti am reusit mai multe premiere, primul sfert de finala din cariera, prima semifinala si prima finala intr-un turneu ATP. Voi incerca sa ma bucur, dar si sa castig in fata lui Andreev, pe care nu l-am mai intalnit pana acum. Publicul a fost un adversar in plus pentru mine, dar la Roland-Garros a fost invers (n.r. - Serra l-a eliminat pe Pavel in acest an la Roland Garros)", a spus francezul.

Epuizati si invinsi

Pavel si Hanescu au incheiat turneul de la Bucuresti cu o noua infrangere, suferita ieri la pranz in finala de dublu. Cei doi romani au infruntat perechea argentiniana Jose Acasuso/Sebastian Prieto, pierzand in trei seturi, 3-6, 6-4, 6-3. Pentru a ajunge in finala, perechea Pavel/Hanescu a trebuit ca sambata seara, dupa ce amandoi pierdusera in semifinalele de la simplu, sa joace impreuna semifinala Ion Moldovan/Gabriel Moraru, scor 6-4,6-4. Asadar, Hanescu si Pavel, cu performante mult mai mari decat in anii trecuti, au incheiat totusi BCR Open Romania fara nici un trofeu.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.