Fostul patron al Universitatii, Dinel Staicu, a iesit la rampa imediat dupa ce Comisia pentru Statutul Jucatorului a impus oltenilor sa plateasca peste 206.000 de euro clubului CSM Resita, banii constituind drepturile federative pe Cristi Chivu. ,Sunt surprins de aceasta decizie, si de acum inainte o sa ma ocup eu de rezolvarea litigiului. Cei de la Resita aveau o datorie de aproape 900 milioane de lei vechi la antrenorul Dan Firiteanu. Am platit noi acea datorie, cu conditia ca drepturile viitoare ale jucatorilor Cristi Chivu si Daniel Oprita sa revina Universitatii", a declarat Staicu in ,Gazeta de Sud".

Militianul devenit prosper om de afaceri a luat banii ilegal, in acest moment noul patron al oltenilor, Adrian Mititelu, fiind nevoit sa-i plateasca pe resiteni. Dinel Staicu a ajuns si in atentia Parchetului National Anticoruptie, impreuna cu fostul presedinte al Consiliului Judetean Caras-Severin, Ilie Mustacila, cererea resitenilor fiind facuta in 2004, pentru savarsirea infractiunilor de fals intelectual, uz de fals, abuz in serviciu, inselaciune si gestiune fraudu-loasa.

Conform declaratiilor oficialilor clubului banatean, cazul a fost musamalizat pentru ca Dinel Staicu isi tesuse o retea destul de puternica de influenta la nivel local. Olteanul a luat banii din transferurile a aproximativ 40 de jucatori, sumele cele mai importante incasate fiind pe fotbalistii Valentin Agachi, 70.000 de euro, Cristian Bratu, 80.000 de euro, Ciprian Dinu, 10.000 de euro, Darius Miclea si Lupascu Daniel, fiecare cate 14.000 de euro, Alin Paleacu, 416 milioane de lei vechi si Eduard Zimmerman, 5.000 de euro, bani incasati direct de Dinel Staicu fara a ajunge prin casieria clubului resitean. Fostul patron al Universitatii trebuia sa-si recupereze o linie de creditare de 2,2 miliarde de lei vechi, dar sumele stranse din vanzarea jucatorilor depasesc de aproximativ doua ori creditul acordat banatenilor.

Tun de 444 de miliarde

Dinel Staicu a trebuit sa faca fata si altor acuze ale PNA, avand si interdictie de a parasi tara. El este cercetat intr-un dosar penal pentru ca a dat un tun de 444 miliarde de lei vechi Bancii Internationale a Religiilor. O parte din suma a fost folosita pentru a prelua controlul SIF Oltenia, societate din care detine 15% prin firma FPP Oltenia.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.