Adrian Mititelu sustine ca a dat 20.000 de dolari spaga consilierilor locali craioveni pentru a-i inlesni o afacere cu pamint.

Adrian Mititelu, patronul Universitatii Craiova, i-a atacat dur pe edilii Baniei, pe care i-a acuzat ca ii pun bete in roate si ca au luat spaga pentru a da avize favorabile unor afaceri ale sale care depindeau si de avizele Consiliul Local Municipal Craiova. Toate acestea s-au intimplat luni seara la emisiunea "Totul pentru sportul craiovean" de la Terra Sat.

"Administratia locala nu m-a ajutat cu nimic. Cind eu ma chinuiam sa incropesc o echipa si nu puteam dormi noaptea, cei din primarie anuntau ca aduc pe FC National la Craiova, ma dadeau afara de la club si de pe stadion. Acum nici nu pot sa vorbesc cu primarul Solomon. E asa de mare incit nu poti ajunge sa vorbesti cu el", s-a descarcat Mititelu. Apoi, patronul Stiintei a facut o serie de afirmatii foarte grave, prin care a dezvaluit cum a reusit sa duca la capat tranzactia cu paminturile vindute celor de la PIC Arges, care i-au bagat in buzunar "vreo citeva milioane de euro".

20.000 de dolari spaga

"Pina sa fac PUD-ul (Planul urbanistic de detaliu) la terenul respectiv, s-au facut foarte multe presiuni de oameni din grupul Camataru ca sa blocheze actiunea. Am fost nevoit sa dau spaga 20.000 de dolari la consilieri ca sa rezolv problema. Camataru a cerut 100.000 de dolari de la patronul de la PIC", a spus Mititelu.

Patronul Universitatii Craiova a declarat ca la baza atacurilor indreptate impotriva sa stau oameni din Consiliul Local: "Camataru, Nedelescu si Solomon vor sa ma blocheze. Grupul Camataru a inventat un act ca sa ma blocheze sa iau cele 60 de hectare de pamint intravilan in Craiova. Stiau ca, daca iau banii pe pamintul vindut celor de la PIC, o sa mearga echipa. O sa-mi fac echipa, iar ei o sa moara de oftica!". Mititelu a mai declarat ca primarul Solomon ii pune bete in roate, trimitind chiar si o "atentionare": "Si-a facut o afacere de doua milioane de dolari pe spatele Primariei, dar am s-o dau in vileag".

"Mititelu e un mincinos ordinar"

Principalul vizat de atacurile patronului Universitatii, Rodion Camataru, a ramas stupefiat de declaratiile lui Mititelu. Acesta a dezvaluit ca a cerut deja caseta cu inregistrarea emisiunii respective pentru a-l da in judecata pe urmasul lui Staicu. "Nu am cerut nici un ban de la cei de la PIC. Nici macar nu-i cunosc pe acei oameni. O sa-l dau in judecata, sa raspunda pentru ce a spus si, probabil, o sa-l actioneze in instanta si Consiliul Local", a precizat Camataru, care este si consilier la Primarie.

La rindul sau, aflind "capetele de acuzare", primarul Antonie Solomon a ripostat, negind ca ar fi incercat sa-l obstructioneze pe Mititelu. "Eu am insistat pe linga consilieri pentru PIC. Il dau in judecata, sa probeze ce a spus. Mititelu e un mincinos ordinar. Pentru mine este un nimeni", a spus Solomon. Legat de presupusa afacere de doua milioane de dolari, edilul-sef al urbei a spus: "Daca aveam banii astia, nu mai stateam in primarie, ma mutam la Miami".


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.