Calificarea in grupele Ligii Campionilor, visul prin care Gigi Becali miza pentru a impusca doi iepuri dintr-o lovitura, sa le inchida gura tuturor contestatarilor si sa inceapa sa si cistige din fotbal, s-a mai spulberat o data. Surse apropiate patronului Stelei sustin ca acesta s-a gindit chiar si la varianta demiterii lui Oleg Protasov, pe care il considera principalul vinovat pentru infringerea de la Trondheim, cu Rosenborg.

A renuntat insa, mai ales pentru a nu-l pierde pe Mihai Stoica, omul sau de incredere, cel care se ocupa practic de tot ceea ce inseamna Steaua, care l-a adus la echipa pe ucrainean. Dupa episodul in care Gigi Becali s-a certat cu Walter Zenga, pe aeroportul din Vila Real, presedintele executiv al Stelei a vrut sa plece din Ghencea, fiind cu greu convins patron sa ramina.

Stoica a marturisit insa apropiatilor ca o eventuala decizie de demitere a lui Oleg Protasov l-ar determina de aceasta data sa plece o data cu tehnicianul, situatie pe care Gigi Becali vrea sa o evite. In plus, latifundiarul din Pipera ar pierde aproximativ 150.000 de dolari, clauza din contractul antrenorului pentru cazul in care ar fi demis acum. Ultima, dar nu cea mai mica dintre problemele sefului din Gencea, ar reprezenta-o si pierderea credibilitatii. Demiterea lui Zenga, cu trei etape inainte de finalul sezonului trecut, a ramas un semnal de alarma pentru alti tehnicieni. Ulterior Hagi, Olaroiu sau Dan Petrescu au refuzat, sub diverse pretexte, sa vina ca antrenori la clubul din Ghencea.

Protasov despre Gigi Becali: "E un taran autentic"
Intr-un interviu recent acordat cotidianului ucrainean "Komanda", Oleg Protasov l-a descris pe Gigi Becali drept "un taran autentic. El raspunde foarte repede la intrebari fara sa-si aleaga cuvintele si spune tot ce gindeste. A doua zi dupa Rosenborg a zis ca nu e trist, ca toti gresesc si ca ne vom califica la anul in Liga Campionilor, apoi a spus ca principaluil vinovat este antrenorul principal. In Romania totul se schimba foarte repede".

Si in discutia cu ziaristii romani, dupa intoarcerea de la Trondheim, ucraineanul si-a exprimat nemultumirea ca Gigi Becali nu a discutat deloc cu el, ci i-a facut reprosuri doar in presa. Calm, fara sa lase nici o clipa senzatia ca s-ar teme de patron, Protasov a acuzat atunci entuziasmul exagerat al lui Gigi Becali, precum si rostirea primei ametitoare, de 100.000 de dolari de om, pentru calificarea in grupele Ligii Campionilor.

"Eu am recunoscut mereu ca sint taran si ma mindresc cu asta. Protasov a spus ca sint un taran autentic , in sensul ca sint un roman adevarat, care spune mereu adevarul in fata. Asa ca nu am de ce si nici nu sint suparat pe Protasov"
Gigi Becali, patron AFC Steaua

"Ziaristii sint peste tot la fel, cauta senzationalul si baga cuvinte de la ei. Asa e in Romania, asa e si in Ucraina. Cei care ma cunosc stiu ca n-as fi putut spune despre Gigi Becali ca este taran".
Oleg Protasov, antrenor AFC Steaua


Despre autor:

Gazeta Sporturilor

Sursa: Gazeta Sporturilor


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.